Schoolvoetbaltoernooi Ermelo klaar voor de aftrap bij EFC’58

Basisschoolleerlingen beleven ieder jaar veel plezier aan het Schoolvoetbaltoernooi.
Basisschoolleerlingen beleven ieder jaar veel plezier aan het Schoolvoetbaltoernooi.
Foto: EFC'58

Het Ermelose Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 7 en 8 van de Ermelose basisscholen wordt gehouden op woensdag 29 maart 2023. Vrijwilligers van de organiserende vereniging EFC’58 zullen op sportpark ‘De Zanderij’ aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Van Bram Burggraaff.

Om en om
Tien jongens/gemengde teams en acht meidenteams hebben zich aangemeld voor dit traditionele toernooi. Zij spelen hun wedstrijden om en om, zoveel mogelijk op hetzelfde veld, zodat men elkaar kan aanmoedigen.

Poulefases en penaltybokaal
De meiden spelen een poulefase waarin de volgorde voor de kwartfinales wordt bepaald, waardoor alle teams dus kans maken om nog in de finale te komen. Bij de jongens-/gemengde teams is het verloop iets anders.

Hier gaan de nummers één en twee van de twee poules naar de halve finales. De nummers drie tot en met vijf van deze poules gaan onderling de eindposities bepalen. Daarna gaan deze teams via een strafschoppenreeks meedingen naar de penaltybokaal.

Digitalisering via Tournify
De reden voor het verschil tussen meiden en jongens/gemengd, is dat de organisatie iedereen ook een avondprogramma wil bieden en mede omdat er door de bouw van de nieuwe sporthal en zwembad momenteel beperkte opties zijn qua velden.

Omdat de poules bij jongens/gemengd groter zijn, beginnen zij eerder en direct met twee wedstrijden na elkaar. Het speelschema kan overigens gevolgd worden op Tournify. Hier kunnen ook de spelregels, het toernooiboekje en het formulier voor de teamregistratie worden gedownload.

Geen vaantjes
Omdat de organisatie bij vorige edities bemerkte dat vaantjes veelal direct in de prullenbak, of op het terrein werden teruggevonden, heeft de organisatie de KNVB laten weten dit jaar geen vaantjes meer te willen ontvangen.

Beker
Wel is er voor elk team een beker die natuurlijk bij de winnende school een prominent plaatsje zal krijgen. Dankzij de sponsoring van de Boni Supermarkten krijgt elke deelnemer twee broodjes, drinken, iets lekkers voor het avondeten en zal er de hele dag fruit ter beschikking zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen