DVS’33 Ermelo doet uitstekende zaken in Volendam

DVS’33 Ermelo heeft op zaterdag 25 maart de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam met 1-3 gewonnen. De Ermelose derde divisionist blijft met 39 punten uit 26 duels weliswaar staan op de zevende plaats, maar heeft de aansluiting met de subtop wel weer gevonden.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Geweldige safe
De eerste kans van de wedstrijd was al in de tweede minuut voor RKVA Volendam. Daan van Baarsen kon alleen op het vijandelijke doel afgaan en schoot de bal goed in, maar DVS-doelman Daan Huiskamp voorkwam met een geweldige safe een vroege achterstand voor zijn ploeg.

Rakelings over
In de 10e minuut moest de Ermelose spits Lars van Wetering geblesseerd uitvallen; Karim Arzini was zijn vervanger. DVS’33 Ermelo was in de 26e minuut dichtbij de openingstreffer. Uit een voorzet van Nicky van Hilten vanaf links schoot een Volendam-verdediger de bal rakelings over zijn eigen doel.

Enorme stortbui
Drie minuten later opnieuw tegenslag voor de gasten, toen Eren Turan Yavuz ook geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen door Gaston Salasiwa. Het laatste deel van de eerste helft maakte een enorme stortbui en de harde wind goed voetbal vrijwel onmogelijk. De rust ging in met een 0-0 stand.

Doelman geblesseerd
Ook doelman Daan Huiskamp was in de eerste helft geblesseerd geraakt en werd na rust vervangen door reserve-doelman Piotr Gorzyca. Nadat Maarten van Dijk in het begin van de tweede helft uit een corner van Stef Nijland al rakelings over gekopt had, opende even later DVS’33 Ermelo de score.

Kansloos
Karim Arzini bereikte op de rechtervleugel Nicky van Hilten en uit diens voorzet kopte de kleine Omar el Ghazouani de bal met een boog over de kansloze Volendam-keeper Dominique Witte. In de 65e minuut moesten de gasten totaal onnodig de gelijkmaker incasseren.

Knullig
Tim v.d. Berg verspeelde knullig de bal, waarna Dave Zwarthoed simpel 1-1 kon scoren. DVS’33 Ermelo herstelde al na enkele minuten de schade. Een voorzet van Omar El Ghazouani vanaf links werd door Lars Huber snoeihard binnen geschoten: 1-2.

Fraaie volley
De bezoekers bleven de aanval zoeken en in de 69e minuut belandde een fraaie volley van Stef Nijland net naast het Volendamse doel. De DVS-aanvoerder zorgde in de 86e minuut ook voor de beslissende 1-3. Invaller Ali Akla kopte de bal listig door en Nijland schoot de bal diagonaal binnen. In de slotminuut raakte Ali Akla buiten bereik van de Volendamse keeper Witte nog de paal, maar daar bleef het bij.

Zaterdag 1 april
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 1 april een thuiswedstrijd tegen Staphorst, dat na de 1-2 thuisnederlaag tegen Urk op de 11e plaats staat met 34 punten uit 26 duels. De uitwedstrijd op 8 oktober 2022 werd door DVS’33 met 1-4 gewonnen, dankzij treffers van Stef Nijland, Lars van Wetering en Adriaan Kruisheer (2x).