Zes schakers gaan strijden om het clubkampioenschap bij VSG Ermelo

Lex Wattez wint zijn partij tegen Anne Zijlstra.
Lex Wattez wint zijn partij tegen Anne Zijlstra.
Foto: Gerard de Hoop

Na twintig speelrondes interne competitie is de kampioensgroep bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) bekend. Noël Bovens, Onno Wolters, Dirk van Setten, Mark de Graaf, Gerard de Hoop en Ralf van den Burg gaan strijden om het clubkampioenschap.

Van Bram Burggraaff.

Tactisch
Onno Wolters wist wel raad met Henri Bosch en won. Dirk van Setten bood in vrijwel gelijke stand al snel tactisch remise aan tegen Ralf van den Burg, die accepteerde, omdat hij bij verlies mogelijk net niet in de kampioensgroep zou zitten.

Gevecht van de avond
Mark de Graaf won van Ronald Bieringa en klom zodoende een positie op de ranglijst. Het gevecht van de avond was dat tussen Gerard de Hoop en Sape Westra. Sape verkoos aanval boven pionwinst, maar Gerard verdedigde alert en wist zelfs te winnen.

Verkeerde stuk
Toen Hisham Haout in materiaal voor kwam te staan en vervolgens geen fout maakte, was de lol er voor Wim van Dalen af; hij gaf op. Wido Sparling ruilde met het verkeerde stuk en bekocht dat met verlies tegen Gert-Wim Korterink.

Bouwwerk
Bas West offerde een stuk voor een winnende aanval tegen Rob Hollmann. Cees Doets verzilverde zijn winnende positie niet, maar bood Bert Loedeman remise aan; Bert accepteerde. Margriet Martensen zag na een foute zet haar bouwwerk verliezend instorten tegen Wim Jongejan.

Te vroeg
Gewoontegetrouwe spelbanen van Willem Booy werden door Ulbe Brouwer winnend doorkruist. Martin Elbertsen zette materiële voorsprong netjes om in winst tegen Henk Miedema. Een te vroege dame-uitval kostte Levi Janse de partij tegen Piet Vroegindeweij.

Getrouwtrek
Bas Miedema verschalkte Stephan Schoenmaker. Na lang evenwichtig getouwtrek won nieuwkomer Job Bunschoten van Dick van Enk. Anne Zijlstra had veel terrein in handen, maar zijn onvoldoende verdedigde koning werd winnend onder vuur genomen door Lex Wattez.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen