Turnsters Sparta Ermelo behalen opnieuw podiumplaatsen

Britt, Aimey, Isis en Aimee.
Britt, Aimey, Isis en Aimee.
Foto: Sandra Rakhorst

Op zaterdag 18 maart was de derde plaatsingswedstrijd voor de turnsters niveau 4 en E in de turnhal in Beekbergen. Ook de turnsters van Sparta Ermelo deden mee aan de wedstrijd.

Van Bram Burggraaff.

Aimey en Britt
Aimey Tielsch en Britt de Mots turnden in een gecombineerd team met Olvo Wezep. De turnsters begonnen op het toestel vloer en lieten beide een erg mooie sierlijke oefening zien. Door de jury werden deze oefeningen erg gewaardeerd. Aimey behaalde de hoogste waardering voor deze oefening.

Hierna volgde het toestel sprong waar beiden goede sprongen turnden. Op het toestel brug verliep dit ook helemaal vlekkeloos en turnde Aimey voor het eerst nog een moeilijker onderdeel wat goed was voor de derde plek. Tot slot moesten de zenuwen nog onder bedwang gehouden worden op het toestel balk.

Dit lukte beide turnsters waarbij Britt tweede werd op dit toestel en Aimey knap eerste. In het eindklassement werd het team tweede. dus mochten de turnsters dit keer de zilveren medaille mee naar huis nemen. Individueel hebben beide turnsters het ook erg knap gedaan. Aimey Tielsch behaalde de eerste plaats in het eindklassement en Britt de Mots derde.

Isis en Aimee
In de vierde wedstrijdronde was het de beurt aan Isis Kremer en Aimee van der Sluis in Junior niveau E. Ook zij vormen een mix-team samen met Pegasus Heerde en FIT Oosterwolde. Deze turnsters begonnen op het toestel brug, waarbij Aimee jammer genoeg een val maakte en hier wat punten liet liggen.

Isis kwam de oefening goed door en wist de eerste plaats op dit toestel te behalen. Op het toestel balk werden de rollen omgedraaid, waarbij Aimee op de balk bleef staan en de oefening stabiel turnde, terwijl Isis een val maakte van dit toestel wat zorgde voor kostbare puntenverlies.

De wedstrijd werd sterk afgesloten met goede oefeningen op vloer en sprong. Op sprong werden beide turnsters gedeeld tweede. Ook dit team werd in het eindtotaal knap tweede en ging er met het zilver vandoor. Trainster Sandra Rakhorst is meer dan trots hoe haar turnsters hebben gepresteerd. Binnenkort wordt de doorstroming naar de finales bekend gemaakt, waarbij vrijwel zeker is dat een aantal finales behaald zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen