Dindoa klopt na spannend duel Drachten in de slotfase

Dindoa viert feest na winst tegen Drachten/Van der Wiel.

Dindoa heeft op zaterdag 18 maart in een zeer spannende thuiswedstrijd met 21-20 gewonnen van Drachten/Van der Wiel en nam daarmee revanche voor de 27-17 uitnederlaag. De Friese ploeg blijft met 16 punten uit 12 duels staan op de tweede plaats, maar de Ermeloërs zijn wel in punten gelijk gekomen.

Van Bram Burggraaff, met medewerking van Daniek van de Kamp en Esther van de Velde, foto: Rik van de Bos.

Inhaalslag
De vele toeschouwers zagen Dindoa in de vertrouwde opstelling beginnen, maar een flitsende start bleef uit. Drachten begon wel sterk aan de wedstrijd en nam een 0-4 voorsprong. Pas toen opende Saskia Lieman vanuit een vrije bal de score voor de thuisploeg. De echte inhaalslag maakte Dindoa echter pas vanaf het punt dat het tegen een 1-6 achterstand aankeek.

Op voorsprong
Met zes scores op rij van de Ermelose ploeg gevolgd door één treffer van Drachten stond er vijf minuten voor rust voor het eerst een gelijke stand op het scorebord. Dindoa wist daarna prima bij te blijven en ging zelfs met een 12-10 voorsprong de rust in.

Om en om
Drachten bleef in de tweede helft goed mee scoren, waardoor Dindoa niet verder kon uitlopen. De ploegen scoorden om en om, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. Coach Hugo van Woudenberg probeerde nog met het inbrengen van Wouter van den Brom een beslissing te forceren en Dindoa bracht het verschil weer op twee doelpunten.

Zenuwslopende eindfase
Met nog bijna vier minuten te gaan, stond een 20-20 stand op het scorebord, waarna beide ploegen begonnen aan een zenuwslopende eindfase. Dindoa miste opgelegde kansen, maar ook Drachten wist in deze cruciale fase de korf niet te vinden. In de laatste minuten was het Saskia Lieman die met een fraai afstandsschot 21-20 scoorde.

Buit binnen
Met nog een krappe minuut te spelen, was het gevaar voor de thuisploeg nog niet geweken. Drachten mocht gaan aanvallen, maar door knap reboundwerk van Jonathan van der Beek werd de bal onderschept en terwijl de seconden wegtikten wist het Dindoa-collectief dat de buit binnen was.

Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 5, Bjarne Sinneker 4, Daphne van den Berg 4, Saskia Lieman 4, Roy van Boven 2, Karianne van der Velde 1, Aniek Odding 1.

Zaterdag 25 maart
Dindoa speelt op zaterdag 25 maart de laatste thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Tweemaal Zes; aanvang 19.40 uur. De laatste competitiewedstrijd van Dindoa is op zaterdag 1 april in en tegen Heerenveen.

Dindoa 2 deed goede zaken door in een spannende wedstrijd met 18-18 gelijk te spelen tegen AW.DTV 2, dat op de tweede plaats staat. De ‘reserves’ spelen komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Groen Geel. De wedstrijd in de Dindoa-hal begint om 18.10 uur.