Dindoa hervat competitie met klinkende overwinning op OVVO

Foto: Rik van de Bos

Dindoa heeft op zaterdag 11 maart, na twee weken rust, de competitie in Maarssen hervat met een klinkende 17-35 overwinning op OVVO, dat door de nederlaag in de degradatiezone terecht gekomen is. Dindoa staat met 14 punten uit 11 duels op een veilige derde plaats.

Van Bram Burggraaff met medewerking van Daniek van de Kamp, foto: Rik van de Bos.

Geen vuist
Dindoa trad aan in de vertrouwde opstelling en beide ploegen begonnen fanatiek aan de wedstrijd. De eerste twee aanvallen werden direct bekroond met twee doelpunten en binnen 5 minuten stond het al 3-3. Dat was echter de enige fase waarin het spannend was, want in het restant van de wedstrijd kon OVVO geen vuist maken.

Spoor bijster
Bij Dindoa lukte ontzettend veel, terwijl de thuisploeg het spoor bijster was. Het team uit Ermelo liep uit naar een 4-11 voorsprong. Bij de ploeg uit Maarssen werd ex-korfbal League speler Jimin de Vries ingebracht, die zijn tweede schot promoveerde tot doelpunt, maar niet kon voorkomen dat de gasten verder uitliepen.

Zesde doelpunt
De verdediging van de Ermeloërs stond als een huis, waardoor men ook in de aanval meer vertrouwen kreeg. Lars van der Velde had het op zijn heupen; hij schoot zijn zesde doelpunt binnen met een percentage van 50%. Er werd gerust met een 9-18 voorsprong in het voordeel van Dindoa.

Ermelose flow
Direct na de pauze lukte het OVVO met een aantal wissels ook niet de Ermelose flow te doorbreken. Ieder doelpunt van de ploeg uit Maarssen werd door de bezoekers beantwoord met minstens drie doelpunten. Halverwege de tweede helft was de stand 12-28 en stonden alle Dindoa-spelers op het scoreformulier.

Magische grens
Met nog tien minuten te spelen had de Ermelose ploeg de magische grens van 30 doelpunten al bereikt. Op dat moment ebde de scherpte ietwat weg bij Dindoa en scoorde OVVO driemaal achter elkaar. Coach Hugo van Woudenberg riep zijn ploeg bij elkaar en de scherpte werd weer gevonden.

Rijpe appels
Dindoa schakelde een tandje bij en in de slotfase vielen de doelpunten weer als rijpe appels, wat resulteerde in een 17-35 eindstand. De Ermelose ploeg speelde een zeer goede wedstrijd en stond als een waar collectief in het veld.

Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 13, Daphne van den Berg 6, Karianne van der Velde 5, Bjarne Sinneker 4, Saskia Lieman 3, Roy van Boven 2, Aniek Odding 1, Jonathan van der Beek 1.

Zaterdag 18 maart
Dindoa speelt op zaterdag 18 maart een thuiswedstrijd tegen Drachten/Van der Wiel. De nummer twee op ranglijst won met 26-25 nipt van Heerenveen. Het is de vraag of de Ermelose ploeg de goede lijn kan doorzetten tegen deze sterke tegenstander. De wedstrijd begint om 18.35 uur in de Dindoahal.

Dindoa 2
Dindoa 2 pakte belangrijke punten door met 13-17 te winnen van het puntloze OVVO 2. De ‘reserves’ stegen naar de vierde plaats op de ranglijst met 11 punten uit 10 duels. Dindoa 2 speelt op zaterdag 18 maart in de ‘eigen’ sporthal tegen AW.DTV 2, dat nog in de race is voor het kampioenschap; aanvang 17.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen