Opnieuw fraaie overwinning voor EFC’58

EFC’58 heeft zaterdag 11 maart op sportpark ‘De Zanderij’ de derby tegen Terschuurse Boys met 3-1 gewonnen en nam daarmee revanche voor de 6-2 nederlaag die het eerder dit seizoen leed tegen de ploeg uit Terschuur. De Ermelose derdeklasser staat nu met 24 punten uit 14 wedstrijden alleen op de tweede plaats van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Tweemaal op de stip
Volgens trainer EFC-Bert van de Brink was het de wedstrijd van de wel en niet gegeven penalty’s. De scheidsrechter die op zich een goede wedstrijd floot, legde de bal tweemaal op de stip in Ermelo’s voordeel, maar bestrafte aan beide kanten op het oog zwaardere overtredingen niet met een strafschop.

Knap lastig
EFC’58 speelde de eerste 20 minuten sterk en kwam met 1-0 voor door een benutte penalty van Nick Zandstra. In het tweede deel van de eerste helft zakte het wat in bij de thuisploeg, die het af en toe knap lastig had tegen het fysiek sterke Terschuurse Boys. De voorsprong werd echter wel vastgehouden tot aan de rust.

Gevloerd
In de tweede helft begon EFC’58 weer goed, maar miste de kansen om de voorsprong te vergroten. Aan de andere kant kwam de thuisploeg goed weg, toen de scheidsrechter in de 61e minuut geen penalty gaf aan Terschuurse Boys. In de tegenaanval werd Jorick Priem gevloerd, waarna de bal wel op de stip ging. Nick Zandstra maakte wederom geen fout vanaf 11 meter: 2-0.

Misverstand
Tien minuten later kwam Jorick Priem oog in oog te staan met de Terschuurse keeper en scoorde de beslissende 3-0. De gasten profiteerden in de slotminuut van een misverstand tussen de centrale verdediger en de keeper van EFC’58, waardoor de eindstand op 3-1 werd bepaald.

Zaterdag 25 maart
EFC’58 is komende zaterdag vrij. De Ermelose ploeg hervat de competitie op zaterdag 25 maart met de thuiswedstrijd tegen SC Hoevelaken dat met 21 punten uit 13 duels op de vierde plaats staat. De ploeg uit Hoevelaken speelt komende zaterdag thuis tegen DSV’61 en komt bij winst gelijk in punten met EFC, dat de uitwedstrijd met 1-2 won.