FC Horst blijft steken op gelijkspel tegen hekkensluiter DESZ

FC Horst kwam op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Ronald Lok.

FC Horst heeft zaterdag 11 maart de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DESZ uit Zwartsluis afgesloten met een teleurstellende 2-2 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser staat nu met 22 punten uit 16 wedstrijden op de zesde plaats van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff.

Gewijzigde opstelling
FC Horst begon met drie afwezigen al in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd en zag na 7 minuten ook nog Jeffrey den Besten geblesseerd uitvallen. DESZ kreeg in de 20e minuut de eerste kans, maar doelman Tim Crama behoedde de thuisploeg voor een achterstand.

Tweemaal dichtbij
Rond het half uur was Elroy Martens namens FC Horst tweemaal dichtbij de openingstreffer. Het waren echter de gasten die even later uit een directe vrije trap van Karlo Naberman op 0-1 kwamen.

Raak
In het begin van de tweede helft miste DESZ een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. Na een uur spelen was Elroy Martens namens FC Horst dichtbij de gelijkmaker, maar zijn kopbal kwam via de paal in de handen van keeper Jannick de Lange terecht. Tien minuten later was het wel raak, toen Paul van Prehn uit een voorzet van Roy Kruse de 1-1 binnenkopte.

Rode kaart
FC Horst probeerde door te drukken, maar een rode kaart voor Elroy Martens wegens natrappen leek roet in het eten te gooien. Toch kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Ronald Lok, wederom op aangeven van Roy Kruse. In de slotminuut scoorde Danny Moorman van dichtbij de verdiende 2-2 voor DESZ.

Zaterdag 18 maart
FC Horst speelt op zaterdag 18 maart thuis de derby tegen Hierden. De ploeg van de Ermelose trainer Bert van Hunestijn won met 2-1 van Owios en heeft nu net zo veel punten als koploper Batavia’90, maar had daar wel 16 wedstrijden voor nodig, twee meer dan de ploeg uit Lelystad. FC Horst verloor de uitwedstrijd met 2-0.