DVS’33 Ermelo thuis te sterk voor Harkemase Boys

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 11 maart de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys met 2-0 gewonnen. In de uitwedstrijd tegen ACV een week eerder speelde de Ermelose ploeg beter, maar stond het uiteindelijk wel met lege handen. DVS steeg naar de zevende plaats op de ranglijst met 36 punten uit 25 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Net over
Na een aftastend begin kreeg DVS’33 Ermelo in de 14e minuut de eerste kans. Een voorzet van Stef Nijland vanaf de linkerflank werd door de kleine Omar El Ghazouani bij de verste paal net over gekopt. Daarna kabbelde de wedstrijd verder zonder echte kansen voor beide ploegen.

Secuur
In de 29e minuut werd de ban gebroken door de thuisploeg. Nicky van Hilten bereikte vanaf links de inlopende Maarten van Dijk die de bal controleerde en vervolgens secuur binnenschoot: 1-0. In de slotfase van de eerste helft ging Harkemase Boys op jacht naar de gelijkmaker. De beste kans was in de 43e minuut voor Jari Slort, maar zijn schot ging rakelings naast.

Goed
DVS’33 Ermelo begon goed aan de tweede helft en vergrootte na zes minuten de voorsprong. Na een afgeslagen corner kopte Tim van de Berg op aangeven van wederom Nicky van Hilten de 2-0 binnen. Harkemase Boys voerde de druk op en aanvoerder Berwout Beumers miste twee goede kansen namens de Friezen.

Onvoldoende
In de slotfase lukte het DVS niet om de wedstrijd definitief te beslissen. Er werd onvoldoende gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Lars van Wetering wachtte te lang met schieten, waardoor de Friese keeper Feike Spoor nog kon ingrijpen en ook Stef Nijland slaagde er ook niet in de beslissende treffer te scoren.

Sterk spelend
In de extra tijd kreeg Harkemase Boys nog twee grote kansen; eerst passeerde Berwout Beumers DVS-doelman Daan Huiskamp, maar zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door de sterk spelende Hilal Ben Moussa en even later schoot de Friese aanvoerder de bal via de lat over.

zaterdag 25 maart
DVS’33 Ermelo is komende weekend vrij. De competitie wordt hervat op zaterdag 25 maart met de uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. De Volendammers speelden met 3-3 gelijk tegen en op Urk en staan nu op de twaalfde plaats met 30 punten uit 25 duels. DVS won de thuiswedstrijd op 1 oktober 2022 met 3-2.