Vijf schakers maken nog kans op kampioensgroep bij VSG Ermelo

Martin Elbertsen verslaat Stephan Schoenmaker.
Martin Elbertsen verslaat Stephan Schoenmaker.
Foto: Gerard de Hoop

Met nog maar één interne competitieronde te gaan voor het afsplitsen, maken nog vijf spelers kans op een felbegeerde plek in de kampioensgroep van VSG, te weten Dirk van Setten, Ralf van den Burg, Mark de Graaf, Jan Lambrechts, Gerard de Hoop en Sape Westra.

Van Bram Burggraaff.

De mist in
Dirk van Setten won gelukkig van Marco ter Meer, die met een stuk voor compleet de mist in ging. Ralf van den Burg bleef bekwaam uit de problemen tegen Mark de Graaf en remiseerde. Gerard de Hoop kon een technisch lastige stand met en pion minder door suboptimaal spel van Onno Wolters naar remise loodsen.

Kansloos
Sape Westra verschalkte een loper van Ferry Lunek en pakte de winst. Jan Lambechts speelde niet. Hisham Haout zag zijn eigen aanvalskansen, maar niet de tegenkansen van Jo Wolters, en verloor. Ronald Bieringa wist Bert Loedeman kansloos te laten en won.

Opgelucht
Gert-Wim Kortering rende op de winst af tegen Rob Hollmann, blunderde en accepteerde opgelucht het remiseaanbod. Ook Cees Doets en Bart Schultz remiseerden. Om een aanval af te slaan ruilde Wim Jongejan van alles en nog wat tegen Anne Zijlstra, met remise als gevolg.

Vreemde winstpartij
Willem Booy speelde tegen Lex Wattez een vreemde winstpartij die al op zet zes in de eindfase leek te zijn beland. De ervaring van Ulbe Brouwer deed Levi Janse de das om. Overwinningen waren er voor Gerda Smid tegen Piet Vroegindeweij en voor Martin Elbertsen tegen Stephan Schoenmaker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen