Kinderen genieten tijdens Schoolschaaktoernooi VSG

Het Scboolschaaktoernooi werd onlangs gehouden in Echo Home ‘De Schakel’ aan de Leuvenumseweg. Diverse Ermelose basisscholen namen deel aan het gezellige toernooi. Bij de groepen 5 en 6 gingen 11 teams van 4 kinderen in poules van 5 en 6 teams met elkaar de strijd aan.

Van Bram Burggraaff, foto’s: Sape Westra.

Veluws Schaakgenootschap Ermelo
Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd en de deelnemers begeleid door leden van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG). De wedstrijden in de poulefase leverden een voorlopige rangschikking op. In de finaleronde speelden de teams van beide poules die op dezelfde plaats waren geëindigd tegen elkaar.

Spannend gevecht
Dit werd in alle wedstrijden een spannend gevecht, waarin over en weer fanatiek werd geschaakt en de kansen op winst voortdurend wisselden. Uiteindelijk bleek dat de schakers van Klokbekerschool 4 over de sterkste zenuwen beschikten; zij wonnen met 3,5 – 0,5 van Goede Herderschool 1 en werden kampioen. De teams Bernhardschool 2 en Klokbekerschool 3 eindigden beiden op plek drie. Na een mooie schaakmiddag werden de bekers uitgereikt aan de bovenste vier teams en kreeg iedere deelnemer een herinneringsvaantje.

Groepen 7 en 8
Ook voor het Schaakkampioenschap van de groepen 7 en 8 van de Ermelose basisscholen hadden zich 11 teams aangemeld. Na een spannende strijd in de twee poules namen de nummers één van beide poules het tegen elkaar op in de finaleronde. De overige teams speelden tegen het team uit de andere poule dat op dezelfde plek was geëindigd. Het team Bernhardschool 1 werd kampioen door in de finale Klokbeker 3 met 3,5 – 0,5 te verslaan. De derde plaats was voor het team Klokbeker 1 door te winnen van het team Goede Herderschool 2.

Herinneringsvaantje
Het niveau van de jonge schakers verschilde nogal. Waar sommigen hun zetten vooral impulsief uitvoerden, dachten anderen eerst gedegen na. Er werd door alle deelnemers met veel enthousiasme geschaakt. De drie hoogst geëindigde teams ontvingen een beker en voor alle deelnemers was er een herinneringsvaantje.