Ewan Dekker bezorgt EFC’58 drie belangrijke punten

Ewan Dekker maakt in de 90e minuut de winnende treffer voor EFC'58.

EFC’58 heeft op zaterdag 4 maart in Swifterbant met 1-2 gewonnen van Swift’64. De verrassende promovendus in de derde klasse B is inmiddels opgerukt naar de tweede plaats op de ranglijst, een positie die het deelt met Zeewolde en Hoevelaken.

Van Bram Burggraaff.

Net naast
Op een slecht veld in het koude Swifterbant begon EFC’58 goed aan de wedstrijd. Een schot van Ali El Haddadi in de 2e minuut ging net naast. Even later werd de paal geraakt door Jorick Priem, die daarna ook nog tweemaal gevaarlijk werd. Evenals Ali El Haddadi die ook de paal raakte. De gasten spaarden in de eerste 20 minuten Swift’64, dat zelf éénmaal gevaarlijk werd met een schot dat net naast ging. In de 23e minuut was EFC opnieuw dichtbij een treffer; Jorick Priem nam uit een corner van Nick Zandstra de bal vol op de slof, maar de keeper van de thuisploeg redde knap.

Opstootje
Na een half uur ontstond er een opstootje, nadat Jorick Priem was geslagen. De scheidsrechter deed het ten onrechte af met een gele kaart voor zowel de dader als het slachtoffer. Op slag van rust werd een prachtige vrije trap van Nick Zandstra door de Swift-keeper onder de lat weg gestompt; ruststand 0-0.

Kort
Na rust hetzelfde spelbeeld met kansen voor beide ploegen. In de 65e minuut werd de wedstrijd opengebroken door Ali El Haddadi die na een afgeslagen aanval 0-1 scoorde. EFC’58 kon maar kort van de voorsprong genieten, want in dezelfde minuut greep de Ermelose defensie niet in bij een corner en maakte Swift de 1-1 gelijkmaker.

Paniekerig
In de 74e minuut voorkwam EFC-keeper Kevin Schuur een treffer in een periode dat het spel van de gasten paniekerig oogde. De bezoekers waren in de slotfase nog dichtbij de winnende treffer, maar een overtreding op Jorick Priem in het strafschopgebied werd door de scheidsrechter niet bestraft en een vrije trap van Nick Zandstra ging naast.

Strakke bal
EFC’58 leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar mocht vlak voor tijd nog een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Het was Ewan Dekker die met een geweldig strakke bal 1-2 scoorde en bezorgde daarmee zijn ploeg drie belangrijke punten.

Zaterdag 11 maart
EFC’58 speelt op zaterdag 11 maart een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys. Deze ploeg kwam voor het laatst in actie op zaterdag 11 februari, toen het de derby tegen Hoevelaken afsloot met een 0-0 gelijkspel. De Ermelose derdeklasser verloor de uitwedstrijd in Terschuur met 6-2.