FC Horst en Owios delen de punten

Paul van Prehn scoort de 1-1 gelijkmaker tegen Owios.

FC Horst heeft op zaterdag 4 maart in Oldebroek met 1-1 gelijk gespeeld tegen Owios. Het was een teleurstellende wedstrijd die geen winnaar verdiende. De Ermelose tweedeklasser staat nu met 21 punten uit 15 duels op de zesde plaats van de ranglijst.

Van Bram Burggraaff.

Net niet
In een matige wedstrijd waren de eerste kansen voor FC Horst. Mustafa Kalkan schoot in de 20e minuut over en kon tien minuten later de bal bij de eerste paal net niet naar binnen werken. Owios kreeg pas na 32 minuten de eerste kans, maar toen was het wel gelijk raak. Een vrije trap van Bennie Veldhoen leverde de thuisploeg een 1-0 voorsprong op.

Nauwelijks spektakel
Ook de tweede helft leverde nauwelijks spektakel op. FC Horst probeerde met Elroy Martens als extra spits nog iets te forceren. Paul van Prehn stuitte in de 75e minuut nog op de keeper van Owios, maar was vijf minuten later wel succesvol, toen hij uit een voorzet van Roy Kruse bij de tweede paal de 1-1 gelijkmaker inkopte. Daar bleef het bij.

Zaterdag 11 maart
FC Horst speelt op zaterdag 11 maart een thuiswedstrijd tegen DESZ. De ploeg uit Zwartsluis blijft na de 1-3 nederlaag tegen VSCO’61 hekkensluiter in de tweede klasse I met 7 punten uit 15 duels. FC Horst won de uitwedstrijd met 0-3.