DVS’33 Ermelo lijdt frustrerende nederlaag tegen ACV

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 4 maart in Assen een frustrerende 2-1 nederlaag geleden tegen ACV, de nummer twee op de ranglijst. De Ermelose ploeg was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar de Assenaren waren zeer effectief door te scoren uit een spelhervatting en een counter. DVS blijft staan op de achtste plaats met 33 punten uit 28 duels.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Heer en meester
Een goed combinerend DVS’33 Ermelo had in de eerste helft 80% balbezit. ACV kwam nauwelijks over de middenlijn, maar stond bij rust wel met 2-0 voor. De gasten waren het eerste kwartier heer en meester, maar kwamen in de 15e minuut wel met de schrik vrij bij een voorzet van ACV die op de paal belandde.

Koud kunstje
In de tegenaanval brak Benjamin Roemeon door op links en schoot vervolgens rakelings voorlangs. In de 22e minuut werd DVS opnieuw gevaarlijk, toen Eran Turan Yavuz met een steekbal Omar El Ghazouani bereikte, maar diens breedtepass voor het doel langs belandde niet bij een medespeler. ACV kwam er niet aan te pas, maar opende in de 37e minuut wel de score. Bij een vrije trap vanaf rechts kon de lange Giovanni Zwikstra de bal ongehinderd richting doel koppen, waarna het voor Mohamed Yassine Abouzra een koud kunstje om zeer tegen de veldverhouding in de 1-0 binnen te tikken.

Schade nog groter
In de 44e minuut werd een goed genomen vrije trap van Stef Nijland door ACV-doelman Enver Spijodic uit het doel geranseld. Op slag van rust werd de schade nog groter voor DVS, toen Giovanni Zwikstra bij een uitval van de thuisploeg vrije doorgang kreeg en de 2-0 kon binnen schieten.

Stug
Na rust hetzelfde spelbeeld met een zich massaal terugtrekkend en stug verdedigend ACV. Bij het combinatiespel van Ermelose ploeg ontbrak een goede eindpass. In de 56e minuut werd een schot van Sem de Wit uit de kruising getikt door doelman Spijodic. De DVS-verdediger was een kwartier later wel succesvol.

Aansluitingstreffer
Een schitterend afstandsschot vanaf links leverde de verdiende aansluitingstreffer op: 2-1. In het laatste kwartier gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker. Nicky van Hilten kopte in de 78e minuut rakelings naast uit een voorzet van invaller Jarno Westerman.

Pech
Drie minuten later keerde Daan Huiskamp een kopbal op de doellijn en vervolgde direct het spel met een prima uittrap die Benjamin Roemeon vrij voor het ACV-doel zette, maar diens lob over de keeper ging net naast. Stef Nijland had in de 82e minuut pech met een schot op de paal en Jarno Westerman kwam in de extra tijd net te kort om DVS alsnog de dik verdiende gelijkmaker te bezorgen.

Zaterdag 11 maart
Zaterdag 11 maart speelt DVS’33 Ermelo een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys, dat na een 3-1 overwinning op Urk op de twaalfde plaats staat met 29 punten uit 24 duels. Het duel in Friesland op 24 september 2022 eindigde in een 0-0 gelijkspel.