DVS’33 Ermelo lijdt tegen Sportlust’46 vierde nederlaag op rij

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 28 januari in Woerden met 2-0 verloren van Sportlust’46. De Ermelose Derde Divisionist staat met 26 punten uit 20 duels weliswaar nog op de achtste plaats van de ranglijst, maar de voorsprong op VVOG, dat op de 16e plaats staat, bedraagt slechts vier punten. In de laatste zes competitiewedstrijden veroverde de Ermelose ploeg slechts één punt.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Sfeerloos
Bij DVS’33 Ermelo, dat opnieuw veel spelers moest missen vanwege blessures, maakte de deze week gecontracteerde Hilal Ben Moussa direct zijn debuut. Op een sfeerloos sportpark in Woerden met voor Derde Divisie-begrippen wel heel weinig toeschouwers opende Sportlust’46 al na tien minuten de score. Het was Yuval Checkley die de 1-0 voor zijn rekening nam.

Geklungel
Vier minuten later waren de gasten dichtbij de gelijkmaker. Na een goede actie van Benjamin Roemeon leek Lars van Wetering te scoren, maar zijn kopbal ging rakelings over het doel. In de 27e minuut werd DVS weer gevaarlijk na geklungel in de Woerdense defensie. Jarno Westerman kreeg daardoor plotseling een kans, maar schoot net naast. DVS-doelman Daan Huiskamp voorkwam in de 39e minuut een grotere achterstand voor zijn ploeg door een inzet van Wessel Meiring knap te keren.

Gevaarlijk
Na rust werden de gasten direct gevaarlijk. Benjamin Roemeon bereikte Lars Huber die zijn directe tegenstander afschudde, maar net niet de vrijstaande Lars van Wetering kon bereiken. In de 61e minuut kwam Spotlust op 2-0. Een vrije trap van Mo Bedadi werd door de kleine Joshua Patrick (in het seizoen 2019-2020 nog spelend voor DVS) schitterend binnen gekopt. Daarna kon de thuisploeg rustig achterover leunen en liet het de bezoekers komen. Dat deden zij ook wel, maar grote kansen leverde dat niet op.

Op de goede plaats
In de 73e minuut kreeg Benjamin Roemeon een schietkans, maar Sportlust-doelman, Ho-Chun Ko stond op de goede plaats. Pas in blessuretijd wist DVS nog voor enig gevaar te zorgen, toen Roemeon rakelings voorlangs schoot.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag thuis de derby tegen VVOG. Gezien de stand op de ranglijst is deze wedstrijd extra beladen. De Harderwijkse ploeg zakte door een 1-2 thuisnederlaag tegen Urk naar de 16e plaats met 22 punten uit 20 duels. DVS, dat eerder dit seizoen in Harderwijk met 3-1 verloor van VVOG, zal minimaal gelijk moeten spelen om niet in de gevarenzone te belanden.