Koploper Noël Bovens lijdt eerste nederlaag bij VSG Ermelo

Wim van Dalen (rechts) presteerde ook deze week sterk.
Wim van Dalen (rechts) presteerde ook deze week sterk.
Foto: Gerard de Hoop

In de veertiende ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), leed koploper Noël Bovens zijn eerste nederlaag van het seizoen; Dirk van Setten was de blije winnaar.  Door tactisch in licht voordelige stelling het remiseaanbod van Sape Westra te accepteren, is Onno Wolters de nieuwe koploper.

Van Bram Burggraaff.

Te veel
Gerard de Hoop bekroonde met een winnende aanval zijn partij tegen Ferry Lunek. Onder druk blunderde Henri Bosch verliezend tegen Mark de Graaf. De openingskennis van Ralf van den Burg was te veel voor Jo Wolters, die verloor.

Platgewalst
Gert-Wim Korterink en Ronald Bieringa konden beiden geen fout van de ander aantonen en remiseerden. Het wederzijds aanvallen van Rob Hollmann en Willem Booy eindigde eveneens in remise. Wim Jongejan werd langzaam, maar onvermijdelijk platgewalst door Jildert de Boer.

Ploeteren
De partij tussen Wido Sparling en Cees Doets eindigde in remise. Bart Schultz zette Lex Wattez mat. Hisham Haout zag lang ploeteren winnend beloond tegen Margriet Martensen. Anne Zijlstra kon zijn lichte voorsprong niet vasthouden en remiseerde tegen Ulbe Brouwer.

Sterk spel
Gerda Smid overviel vanuit schijnbaar gelijkwaardige stelling Stephan Schoenmaker op winnende wijze. Piet Vroegindeweij ‘fileerde’ Dick van Enk en won. Wim van Dalen versloeg met sterk spel van ‘upperdog’ Marco ter Meer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen