DVS’33 Ermelo verliest thuis derby tegen Sparta Nijkerk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 21 januari de eerste wedstrijd na de winterstop met 0-2 verloren van Sparta Nijkerk, dat daarmee de achterstand op de ranglijst terugbracht tot twee punten. De Ermelose derde divisionist staat nu met 26 punten uit 19 duels op de achtste plaats.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Niet hartverwarmend
Op een mistig en ijskoud DVS-sportpark, waar de verlichting al voor de wedstrijd was ontstoken, was het spel van beide ploegen zeker niet hartverwarmend. Bij DVS’33 Ermelo ontbraken zes geblesseerde spelers, zodat er een beroep gedaan moest worden op een aantal spelers uit het O23-team. De eerste helft leverde nauwelijks kansen op. De thuisploeg was in de 17e minuut nog het dichtst bij een treffer, toen Lars van Wetering rakelings naast schoot.

Behendig
Het was echter Sparta Nijkerk dat in de 37e minuut de score opende. Nadat een Ermelose aanval was doodgelopen, volgde een razendsnelle counter, waarbij oud-DVS’er Mike Ahrens met een dieptepass aanvoerder Roy Bakkenes bereikte die vervolgens behendig 0-1 scoorde. Op slag van rust was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker; een scherpe voorzet van Benjamin Roemeon vanaf links kon ternauwernood tot corner verwerkt worden door de Nijkerkse defensie.

Net over
DVS’33 Ermelo begon fel aan de tweede helft en na twee minuten zeilde een voorzet van Owen Muller net over de kruising. DVS stuitte voortdurend op de stugge Nijkerkse verdediging. In de 71e minuut vergrootte Sparta de voorsprong, toen Jake Wollgarten uit een corner de 0-2 inkopte. Bij de thuisploeg, waar de van IJsselmeervogels overgekomen Jarno Westerman zijn debuut maakte, zorgde Sem de Wit met twee kopballen uit corners nog voor enig gevaar, maar doelman John Jansen kwam niet echt in de problemen.

Hard
DVS was in de 80e minuut heel dicht bij de aansluitingstreffer, toen Maarten van Dijk de bal hard inschoot. Weer zat het de thuisploeg niet mee, want zoals vaker in dit duel werd de bal met enig fortuin geblokt door een verdediger van de gasten, waardoor een spannende slotfase uitbleef.

Zaterdag 28 januari
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 28 januari een uitwedstrijd tegen Sportlust’46. De ploeg uit Woerden verloor met 3-0 van Urk en staat op de vijfde plaats met 33 punten uit 19 duels. De Ermelose ploeg zal aan de bak moeten, want de voorsprong op Ter Leede, de nummer 16 op de ranglijst, bedraagt slechts vijf punten.