Deel 1 DVS’33 houdt sponsoravond in De Heerlickheijd van Ermelo

DVS’33 houdt een sponsoravond in ‘De Heerlickheijd van Ermelo’.
DVS’33 houdt een sponsoravond in ‘De Heerlickheijd van Ermelo’.
Foto: archief

Het eerste deel van de 166e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’, een verslag van donderdag 14 juni 2001 over de sponsoravond die DVS’33 Ermelo de week daarvoor hield in hotel ‘De Heerlickheijd van Ermelo’.

Door Bram Burggraaff.

Matrix nieuwe hoofdsponsor
DVS’33 hield vorige week donderdagavond een sponsoravond in café ‘Down Under’ in hotel ‘De Heerlickheijd van Ermelo’. Frits Suèr, voormalig sportverslaggever van Avro’s Sportpanorama hield een lezing over de sponsoractiviteiten van zijn huidige werkgever en sponsor van het Nederlands elftal: Nationale Nederlanden. Op deze avond werd tevens bekendgemaakt dat het bedrijf Matrix de nieuwe hoofdsponsor van DVS’33 geworden is.

Gastvrijheid
De sponsoravond werd gepresenteerd door Willem Bijdevier, die allereerst dhr. van den Tweel van De Heerlickheid bedankte voor de gastvrijheid. Vervolgens werd aan de hand van een professionele powerpoint-presentatie de agenda van de avond doorgenomen. De eerste spreker was DVS-preses Nico Ligthart. Hij blikte terug op zijn drie jaar voorzitterschap. “Er is veel aandacht geweest voor het herstel van de goede verhoudingen binnen de club. We doen het als vereniging weer goed, waarbij er zeer veel werk verzet wordt door de verschillende commissies. Er is een nieuw voetbaltechnisch beleid ontwikkeld met als doel terugkeer naar de Hoofdklasse. Omdat er in financiële zin beperkingen zijn ten aanzien van het aantrekken van spelers is het opleidingsbeleid van groot belang, evenals de sponsors.

Evenementensponsor
We willen van de huidige sponsors iets meer vragen en daarnaast nieuwe sponsors interesseren voor onze club. Nieuw is het begrip Evenementensponsor, waarbij drie bedrijven 5000 gulden kunnen sponsoren voor de wedstrijd DVS’33 – Nottingham Forrest op donderdag 12 juli aanstaande. Daarvoor krijgen de sponsors naamsvermelding bij alle publiciteit rond deze wedstrijd en een aantal VIP-kaarten’’, aldus dhr. Ligthart die ook nog wist te melden dat Champions League finalist Valencia in de aanloop naar het Amsterdam Toernooi in ‘De Heerlickheijd van Ermelo’ verblijft, waarbij een oefenwedstrijd tegen DVS’33 tot de mogelijkheden behoort.

Visie, Missie en Waarden
Vervolgens ging Alex Speelman in op de Visie, Missie en Waarden van DVS’33. “Visie: We houden van voetbal, waarin prestatief en recreatief voetbal samen gaan. Missie: DVS wilde de status bereiken van een professioneel geleide amateurvoetbalclub met prestatief en recreatief voetbal. Service voor de leden door middel van een goede accommodatie en organisatie. Waarden: Respect, niet over maar met elkaar praten. Teamgeest: Wij hebben succes of falen met elkaar, niet als individu. Betrokkenheid: Het ontwikkelen van initiatieven wordt op alle niveaus in de organisatie aangemoedigd. Betrouwbaar en integer, afspraak is afspraak en we zeggen wat we vinden’’, aldus Alex Speelman.

Frits Suèr
Frits Suèr benadrukte in zijn betoog het belang van sponsoring voor een bedrijf en voor een club. “Er moet wel een duidelijke scheiding zijn tussen de trainer/spelers, de club/voetbalbond enerzijds en de sponsor anderzijds. De sponsor heeft niets te maken met het technisch beleid en de opstelling. Als sponsor van het Nederlands Elftal hebben we als Nationale Nederlanden altijd een goede verhouding gehad met de spelers en de trainers Advocaat, Hiddink, Rijkaard en Van Gaal.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen