Zwart paard kost Marco ter Meer overwinning bij VSG Ermelo

Het humeur van Marco ter Meer lijdt niet onder nederlaag.
Het humeur van Marco ter Meer lijdt niet onder nederlaag.
Foto: Gerard de Hoop

De tiende ronde van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) leverde een aantal interessante partijen op. Volgens Jo Wolters ging er iets fout met een zwart paard, waardoor hij wist hij te winnen van Marco ter Meer.

Van Bram Burggraaff.

Slim
Gert-Wim Kortering ging als een wielrenner ‘uit de wind rijden’ tegen koploper Onno Wolters, die pas in het verre eindspel slim wist te winnen. Noël Bovens speelde sterk, brak door en versloeg Henri Bosch.

Prachtige aanval
Jan Lambrechts en Mark de Graaf belandden in een stelling die veel vroeg van beide spelers; wederzijds goed spel resulteerde in remise. Wim Velker offerde voor een prachtige aanval, Gerard de Hoop verdedigde en won.

Onderuit
In een partij met wederzijdse kansen ging Ralf van den Burg onderuit tegen Ferry Lunek. Ronald Bieringa en Wim van Dalen remiseerden. Dirk van Setten kon de juiste aanpak tegen de ongebruikelijke openingsbehandeling van Sape Westra niet vinden en ging ten onder.

Eieren
Wim Jongejan weerlegde de aanval van Willem Booy op winnende wijze. Wido Sparling koos eieren voor zijn geld en remiseerde naar eigen zeggen heldhaftig tegen Rob Hollmann. Jildert de Boer trakteerde Lex Wattez op een winnend stukje schaaktechniek.

Origineel
Dick van Enk verdedigde origineel, maar wel tevergeefs tegen Cees Doets. Margriet Martensen bood Levi Janse een vergiftigde pion en hij verslikte zich daarin. Gerda Smid won van Piet Vroegindeweij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen