Strijdlustig Dindoa uit Ermelo revancheert zich tegen SKF

Na een emotionele week, waarin op waardige wijze afscheid werd genomen van clubicoon Henk ter Haar, moest Dindoa zaterdag 3 december aantreden tegen SKF uit Veenendaal. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk door de Ermelose korfballers met 20-22 werd gewonnen. Op het veld gaf Dindoa pas in de laatste fase de wedstrijd tegen SKF uit handen, waardoor de ploeg van Hugo van Woudenberg nu gebrand was op sportieve revanche. Ook de ploeg uit Veenendaal, die eveneens de eerste competitiewedstrijd had verloren, wilde in de eerste thuiswedstrijd een mooi resultaat neerzetten.

Van Bram Burggraaff.

In evenwicht
Dindoa kwam snel op een 1-0 achterstand, maar wist in de eerste aanval de stand gelijk te trekken. Na opnieuw een achterstand zorgde het andere Ermelose vak voor de 2-2 door een benutte strafworp. Vervolgens hielden de ploegen elkaar in evenwicht en werd er over en weer gescoord. Dit spelbeeld werd doorgetrokken tot aan de rust. Met nog een kleine twee minuten te gaan in de eerste helft en een 11-10 achterstand probeerde Dindoa de stand nog gelijk te trekken. Dat lukte omdat Daphne van den Berg wederom een vrije bal wist te verzilveren, waardoor de ruststand 11-11 werd.

Spannend
SKF kwam beter uit de kleedkamer en wist voor het eerst een gaatje te slaan van twee punten: 13-11. De Ermelose ploeg trok de stand weer gelijk en liep vervolgens uit naar 16-18, wat voor het eerst een voorsprong van twee punten betekende. SKF moest in de achtervolging en bij 19-19 was de stand opnieuw in evenwicht en met nog zes minuten op de klok maakte het publiek zich op voor een spannende eindfase. Nadat beide ploegen weer gescoord hadden, werden het nerveuze laatste minuten met over en weer onnodig balverlies en foutieve passes.

Zinderend slotakkoord
Het leverde een zinderend slotakkoord op, waarin Daphne van den Berg met twee treffers de winst met 20-22 veilig wist te stellen, zodat Dindoa de punten verdiend mee naar Ermelo kon nemen en met twee punten uit twee duels steeg naar de vierde plaats in de Overgangsklasse B.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg 7, Saskia Lieman 5, Aniek Odding 3, Jonathan van der Beek 2, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 1, Karianne van der Velde 1, Lars van der Velde 1. Dindoa 2 had het zwaar en moest met 16-21 haar meerdere erkennen in DVO 3.

Zaterdag 10 december
Dindoa speelt op zaterdag 10 december opnieuw een uitwedstrijd, als het op bezoek gaat bij Wit-Blauw in Kampen. Het belooft opnieuw een pittig duel te worden tegen de Kampenaren, die ook maar nipt van SKF wist te winnen. De wedstrijd begint om 20.30 uur. Daarvoor speelt Wit-Blauw 2 tegen Dindoa 2; aanvang 18.45 uur.