EFC’58 is met tien man ESC de baas

EFC’58 heeft zaterdag 3 december de thuiswedstrijd tegen ESC uit Elburg met 5-3 gewonnen, terwijl het ruim een helft met tien man speelde. De Ermelose derdeklasser staat op de zevende plaats van de ranglijst met 11 punten uit 9 duels, evenveel als vier andere ploegen in een brede middenmoot.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Dimitri Steijlen.

Genadeloos
EFC’58 begon flitsend aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut werd de paal geraakt door Jorick Priem en drie minuten later bereikte hij Ali El Haddadi, die bij de eerste paal genadeloos de 1-0 inkopte. Vervolgens probeerde ESC het tempo erin te houden en EFC op eigen helft vast te zetten.

Knap
Na een kwartier nam de thuisploeg het initiatief weer over en vergrootte in de 23e minuut de voorsprong. De door Ewan Dekker gelanceerde Jesse Versteeg legde de bal terug op Jorick Priem, die de 2-0 erin prikte. Bij een vrije trap van de gasten in de 30e minuut redde EFC-doelman Kevin Schuur knap, maar hij kon niet voorkomen dat uit de corner die daarop volgde de 2-1 werd binnen gekopt.

Rood
De Elburgers gingen op jacht naar de gelijkmaker. In de 38e minuut maakte Ewan Dekker een stevige overtreding. De scheidsrechter, wellicht beïnvloed door de heftige reacties op de ESC-bank, gaf hem rood, zodat EFC met tien man verder moest.

Tweede doelpunt
Ondanks de numerieke minderheid waren de eerste kansen in de tweede helft voor de Ermelose ploeg en kwam het in de 51e minuut zelfs op 3-1. Nick Zandstra stuurde Jorick Priem weg, die zijn directe tegenstander en de keeper uitspeelde, waarna hij zijn tweede doelpunt scoorde.

Geweldige lob
ESC drong aan, maar EFC kreeg ook kansen en in de 71e minuut bracht ‘man of the match’ Ali El Haddadi met een geweldige lob de stand op 4-1. De thuisploeg dacht er al te zijn, twee minuten later kwamen de gasten echter terug tot 4-2.

Fraai
Weer een minuut later maakte de ingevallen Nathan Brandwagt aan alle onzekerheid een einde door uit een assist van Nick Zandstra op fraaie wijze 5-2 te scoren. In de slotfase van de wedstrijd liet men bij de Ermelose ploeg nog een speler lopen die voor 5-3 zorgde. Daar bleef hij bij, zodat EFC drie belangrijke punten kon bijschrijven.

Zaterdag 10 december
EFC’58 speelt op zaterdag 10 december de laatste wedstrijd voor de winterstop in Doornspijk tegen DSV’61, dat eveneens deel uitmaakt van de vijf ploegen die met 11 punten uit 9 duels in de middenmoot staan. De Doornspijkers waren dit weekend vrij vanwege het oneven aantal ploegen in de derde klasse B.