DVS’33 Ermelo onderuit bij Hoek in Zeeuws Vlaanderen

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 3 december de uitwedstrijd tegen Hoek met 3-1 verloren. De Ermelose derdeklasser zakte naar de zevende plaats op de ranglijst met 26 punten uit 17 duels. ACV is de nieuwe koploper in de Derde Divisie na de 0-3 overwinning bij ASWH, terwijl GVVV thuis verrassend met 2-5 verloor van Barendrecht.

Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Theo Aalten.

Diagonaal schot
In tegenstelling tot de meeste andere duels die eerder begonnen vanwege de WK wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten, was de aanvangstijd (14.30 uur) van Hoek – DVS niet gewijzigd. De Ermelose ploeg begon aanvallend aan de wedstrijd, maar uit de eerste gevaarlijke tegenaanval scoorde de thuisploeg 1-0. Het was Rik Impens die in de 13e minuut met een diagonaal schot doel trof.

Fraaie beweging
DVS’33 Ermelo kwam 8 minuten later alweer langszij. Nasim El Ablak bereikte met een voorzet vanaf de rechtervleugel Lars Huber die de 1-1 gelijkmaker binnenschoot. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Rik Impens verscheen plotsteling vrij voor keeper Huiskamp die hij met een fraaie beweging passeerde en met zijn tweede treffer bepaalde hij de stand op 2-1.

Simpel
DVS’33 Ermelo begon goed aan de tweede helft met een schot van Lars Miedema in de 46e minuut, maar doelman Finn Murre van Hoek voorkwam een treffer. Ook stond hij op de goede plaats bij een schot van invaller Stef Nijland in de 57e minuut. In de 59e minuut leidde een verre uittrap van de Hoek-keeper tot een misverstand tussen verdediger Tim van den Berg en de uitgelopen doelman Daan Huiskamp. De bal viel voor de voeten van Slivio Hage, die simpel 3-1 kon binnenschieten.

Unieke kans
DVS’33 Ermelo kreeg een kwartier voor tijd nog een unieke kans om de aansluitingstreffer te scoren. Lars Huber werd onderuit gelopen in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. De penalty werd echter gemist door Lars van Wetering, die de onderkant van de lat raakte. Dat ‘Oranje’ de wedstrijd tegen de VS wel winnend had afgesloten, bood het DVS-gezelschap het enige lichtpuntje tijdens de lange terugreis naar Ermelo.

Zaterdag 10 december
DVS’33 Ermelo speelt op zaterdag 10 december de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen SteDoCo. De ploeg uit Hoornaar staat na de 3-1 overwinning tegen Urk op de vierde plaats van de ranglijst met 29 punten uit 17 duels.