Dindoa Ermelo treurt om overlijden van Henk ter Haar

Henk ter Haar in juni 2020 tijdens zijn zwerfafval opruimactie.

Er stond Dindoa zaterdag 26 november een zware wedstrijd te wachten. Dit had niet alleen te maken met de sterke tegenstander SCO/European Aerosols, maar bovenal vanwege het overlijden van Henk ter Haar. Henk was voor velen onlosmakelijk verbonden met Dindoa en de selectie.

Jarenlang was Henk trouwe supporter, teambegeleider, razende reporter en reisde hij stad en land af voor zijn club. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SCO/European Aerosols, werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Henk en de selectie speelde met rouwbanden. Henk is overleden aan de progressieve spierziekte ALS die in augustus 2019 was geconstateerd.

Van Bram Burggraaff.

Veerkracht en eenheid
Dindoa opende de score, maar SCO was niet onder de indruk en bracht de stand op 1-2. De sterk spelende Ermelose ploeg die veerkracht en eenheid toonde zowel aanvallend als verdedigend, boog de achterstand om in een 4-2 voorsprong.

Dubieus
Dindoa liep uit naar een gat van vier punten: 12-8. Het spelbeeld veranderde niet tot kort voor rust, toen er een stand van 14-11 op het scorebord prijkte. SCO zette echter nog even aan en binnen luttele minuten werd de stand bij 14-14 gelijk getrokken met een dubieuze buzzer beater.

Stuivertje wisselen
Het eerste doelpunt na de rust kwam uit handen van SCO, maar Dindoa wist de flow van de ploeg uit Oldeholtpade te doorbreken. Dankzij drie doelpunten werd er weer een voorsprong gepakt: 17-15. Het stuivertje wisselen kon beginnen en beide ploegen wisten om en om de korf te vinden.

De overhand
In de laatste 10 minuten begon de ploeg uit Oldeholtpade meer en meer de overhand te krijgen en was Dindoa niet meer bij machte om bij te blijven. De thuisploeg scoorde nog tweemaal, maar de overwinning ging met 21-24 naar SDO.

Doelpunten Dindoa: Lars van der Velde 5, Daphne van den Berg 5, Saskia Lieman 4, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 2, Wouter van den Brom 1, Aniek Odding 1, Karianne van der Velde 1

Dindoa 2 was niet opgewassen tegen SCO 2 en verloor met 12-17.