DVS’33 Ermelo rukt verder op na winst op ASWH

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 4 oktober de midweekse competitiewedstrijd tegen ASWH eenvoudig met 2-0 gewonnen. De Ermelose derde divisionist begon matig aan het seizoen, maar heeft in de laatste vier wedstrijden maar liefst 10 punten verzameld en is inmiddels opgerukt naar de vierde plaats van de ranglijst met 15 punten uit 9 duels.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

Flitsend
DVS’33 Ermelo begon flitsend aan de wedstrijd. Er werd veel druk gezet, wat direct resulteerde in dreiging voor het ASWH-doel. De eerste grote kans was echter voor de gasten. De snelle Mohamed El Kharbachi brak door op rechts en schoot rakelings voorlangs het Ermelose doel.

Onhoudbaar
De thuisploeg opende in de 19e minuut de score. Een aanval over veel schijven leek te worden afgeslagen, maar in de rebound kwam de bal voor de voeten van Lars van Wetering, die onhoudbaar de 1-0 binnenschoot. DVS bleef met uitstekend combinatievoetbal de aanval zoeken en gaf verdedigend niets meer weg.

In de bovenhoek
De Ermelose ploeg vergrootte in de 28e minuut de voorsprong. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied werd door Stef Nijland schitterend in de bovenhoek geschoten: 2-0. ASWH liet zien over een aardig voetballend ploeg te beschikken, maar het slaagde er niet in kansen te creëren.

Averij
De ploeg uit Hendrik Ido Ambacht liep vlak voor rust nog meer averij op. Wout Neelen, die eerder al een gele kaart had gekregen voor commentaar, raakte met een gestrekt been Omar el Ghazouani en kon na een tweede gele kaart met rood vertrekken.

Goede actie
In een tweede helft, die net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden, speelde DVS’33 Ermelo duidelijk in een lager tempo. De enige wapenfeiten waren een afgekeurd doelpunt van ASWH vanwege een overtreding en een goede actie van Ali Akla, die Lars van Wetering in stelling bracht, maar doelman Stefan Kok was op tijd.

DVS’33 Ermelo gaat komende zaterdag op bezoek bij Staphorst, dat dankzij een 1-0 thuiszege tegen ACV steeg naar de elfde plaats van de ranglijst met 11 punten uit 9 duels. De wedstrijd op sportpark ‘Het Noorderslag’ begint om 14.30 uur. DVS speelt op donderdag 20 oktober in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een uitwedstrijd tegen tweede divisionist Katwijk; aanvang 20.00 uur.