Dindoa Ermelo trekt goede lijn door tegen Pernix

Dindoa wint in Leiden overtuigend van Pernix.

Dindoa heeft zaterdag 1 oktober in Leiden met 9-22 overtuigend gewonnen van Pernix. De Ermelose ploeg steeg op de ranglijst naar de derde plaats met zes punten uit vier duels en nam daarmee ruim afstand van de onderste plaatsen.

Van Bram Burggraaff.

Gemotiveerd
Bij Dindoa wist men dat Pernix gemotiveerd aan de meet zou verschijnen, want de Leidenaren hadden in de eerste drie wedstrijden nog geen punten behaald. Bij winst in Leiden zou de ploeg van Hugo van Woudenberg en Marius van Ommeren goede zaken doen voor het restant van het seizoen.

Goed voorbereid
Op het ‘biljartlaken’-korfbalveld in Leiden bleek dat Dindoa goed was voorbereid op het herkenbare spel van de Leidse ploeg. De Ermelose korfballers begonnen in tegenstelling tot eerdere duels deze keer wel sterk aan de wedstrijd en namen al snel een 1-5 voorsprong. Pernix knokte zich terug naar 3-6 en een time-out volgde, waarna Dindoa in het restant van het eerste bedrijf de voorsprong consolideerde en met een 6-9 voorsprong de rust inging.

Sterk
De bezoekers begonnen sterk aan de tweede helft; verdedigend bleef met scherp en aanvallend werd de korf nog gemakkelijker gevonden dan voor rust. Dat resulteerde in een 8-16 voorsprong halverwege de tweede helft. Saskia Lieman kwam alsnog in het veld voor de geblesseerd geraakte Karianne van der Velde. Pernix gooide de handdoek in de ring en Dindoa kon verder uitlopen naar de afgetekende 9-22 eindstand, waarmee de Ermelose ploeg de derde zege op rij boekte. Marinda Vliek, dit seizoen overgekomen uit Dindoa A1, maakte opnieuw indruk en kreeg enkele minuten voor tijd haar eerste publiekswissel.

Doelpunten Dindoa: Daphne van den Berg 7, Lars van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 2, Karianne van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1.

Pijnlijke nederlaag
Voorafgaande aan de wedstrijd van de hoofdmacht van Dindoa speelden het tweede team tegen de reserves van Pernix. De Leidenaren waren fysiek en tactisch sterker dan de onmachtige Ermelose ploeg, die een pijnlijke 15-9 nederlaag leed.

Zaterdag 8 oktober
Dindoa ontvangt op zaterdag 8 oktober koploper en titelfavoriet KVS. De Scheveningers zijn dit seizoen nog zonder puntverlies en koersen af op promotie naar de Ereklasse. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 15.30 uur. Daarvoor speelt Dindoa 2 om 14.00 uur tegen het sterke Dalto 5 uit Driebergen.