Wedstrijd EFC’58 afgelast vanwege ongeluk

Veel strijd in de boeiende derby EFC’58 – Zwart Wit’63.
Veel strijd in de boeiende derby EFC’58 – Zwart Wit’63.
Foto: Dimitri Steijlen

De wedstrijd KVVA – EFC’58 werd zaterdag 1 oktober afgelast vanwege een verkeersongeluk, waarbij twee auto’s van de Ermelose selectie betrokken waren. Op de rondweg van Amersfoort botsten twee auto’s met EFC-spelers bij een stoplicht op elkaar.

Door Bram Burggraaff.

Gewond
Daarbij raakten vijf spelers gewond en werden door ambulance-medewerkers onderzocht. Met nek- en rugklachten kwamen de slachtoffers er relatief nog goed vanaf, maar ze waren niet in staat om te spelen, waardoor besloten werd de wedstrijd niet door te laten gaan.

Nederlaag
De week daarvoor begon EFC’58 aan de competitie met een 0-2 nederlaag tegen Zwart Wit’63. De Ermelose ploeg had in de derby het betere van het spel en kreeg diverse goede kansen. In de 77e minuut waren het echter de Harderwijkers, die met 0-1 de leiding namen door een doelpunt van Quintin Slagtand.

Geen treffer
EFC’58 ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar het opportunistische spel van de thuisploeg leverde geen treffer op. In de slotminuut besliste Martijn Smits de derby door van grote afstand 0-2 te scoren voor Zwart-Wit’63.

Zaterdag 8 oktober
EFC’58 speelt op zaterdag 8 oktober een thuiswedstrijd tegen Swift’64. De ploeg uit Swifterbant nam afgelopen zaterdag met een ruime 6-0 overwinning op SV Lelystad’67 revanche voor de 3-2 nederlaag in de eerste wedstrijd van de competitie bij Terschuurse Boys.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen