FC Horst sleept in Apeldoorn overwinning uit het vuur

Paul van Prehn maakte twee treffers.

FC Horst heeft zaterdag 1 oktober in Apeldoorn met 2-3 gewonnen van AGOVV. De Ermelose tweedeklasser deelt nu met ZAC de koppositie in de tweede klasse I; beide ploegen hebben zes punten in twee wedstrijden veroverd.

Door Bram Burggraaff.

De betere ploeg
FC Horst was voor rust de betere ploeg en had in het eerste kwartier al diverse kansen om de score te openen. Wel kwamen de gasten in de 37e minuut goed weg, toen Ryo namens AGOVV de onderkant van de lat raakte. Even later werd het 0-1 voor FC Horst, toen de doelman van AGOVV in de fout ging en Paul van Prehn profiteerde door 0-1 te scoren.

Vrije trap
Op slag van rust vergrootte de Ermelose ploeg de voorsprong. De goed doorgaande Mustafa Kalkan werd onreglementair gestuit, waarna Paul van Prehn de toegekende vrije trap verzilverde: 0-2. Na rust lukte er niet veel meer bij FC Horst en AGOVV gaf zich nog niet gewonnen.

Goede combinatie
Dat resulteerde een kwartier voor tijd in de aansluitende 1-2 van Marco Bosz. FC Horst leek vlak voor tijd de wedstrijd definitief leek te beslissen, toen Jesse Hoekstra na een goede combinatie met Paul van Prehn de 1-3 scoorde.

Slotoffensief
AGOVV perste er nog een slotoffensief uit wat in de slotminuut resulteerde in de 2-3 van Steven van Es, waardoor de spanning terug was. Uiteindelijk was het Horst-doelman Tim Crama die een minuut voor tijd met een schitterende redding een vrije trap van AGOVV keerde en daarmee de Ermelose overwinning over de streep trok.

Zaterdag 8 oktober
Zaterdag 8 oktober staat de streekderby met Owios op het programma, dat met vier punten uit twee duels op de derde plaats staat. De wedstrijd wordt gespeeld op het prachtige nieuwe hoofdveld van FC Horst op sportpark ‘De Adelaar’ aan de Buitenbrinkweg.