DVS’33 Ermelo pakt winst tegen Volendam in laatste half uur

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 1 oktober de thuiswedstrijd tegen RKAV Volendam gewonnen door een achterstand om te zetten in een voorsprong. De 3-2 kreeg vorm in de slotfase van de wedstrijd. Daardoor nestelden de geelzwarten zich op een gedeelde vierde plaats. ASWH, dinsdagavond in speelronde 9 ook weer thuis de tegenstander van de Ermeloërs, heeft net een beter doelsaldo. Bij winst kan de equipe van Peter Wesselink verder klimmen op de ranglijst.

De oefenmeester kon niet beschikken over Adriaan Kruisheer en Benjamin Roemeon, maar hij had goede vervangers. Omar El Ghazouani deed het goed op de positie van Roemeon. Lars Huber was in deze wedstrijd misschien wat minder gelukkig. Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van Roald de Vries, die 13 jaar in de hoofdmacht van DVS speelde en de promoties van de 1e klasse naar de Topklasse meemaakte en daarna nog enkele jaren in de Derde Divisie uitkwam.

Door Joop Tomassen, met fotoreeks van Theo Aalten.

DVS met achterstand de rust in
Eigenlijk heeft DVS de gehele wedstrijd een veldoverwicht gehad, maar de Ermeloërs maakten het zich uitermate lastig door snel op achterstand te komen. De ingestudeerde hoekschop kwam er niet helemaal uit voor de Ermeloërs, waarna Lennart Tol in de 9e minuut van eigen helft alleen op doelman Daan Huiskamp kon afgaan. De goalie was kansloos, 0-1.

Daarna konden de oranjehemden kort op het eigen doel verdedigen, zodat het voor de thuisclub des te moeilijker werd om zich er door heen te voetballen. Aan de inzet en het positiespel lag het niet zozeer, maar wel aan de goede eindpass. Die ontbrak. Ondertussen kreeg de RKAV rond een kwartier voetbal wederom uit de omschakeling twee goede kansen. De eerste ging naast en bij de tweede redde Daan Huiskamp van dichtbij.

Na een half uur voetbal kapte Stef Nijland zich naar een goede schietkans, maar dat schot verdween net voor DVS langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later moest de Ermelose sluitpost weer handelend optreden op een schot van Lennart Tol. Vanuit de counter waren de bezoekers nog wel gevaarlijk twee keer gevaarlijk, maar Daan Huiskamp stond een hogere score in de weg.

Langste adem voor DVS
Met aan beide kanten een wissel (bij DVS Lars van Wetering voor Lars Huber) ging DVS in de tweede helft direct op jacht naar de gelijkmaker en was daar in de 46e minuut met een kopbal van Ali Akla dichtbij. De eerste aanval van de gasten vond pas in de 55e minuut plaats, na en overtreding op DVS’er El Ghazouani, waarna Roy Tol de 0-2 kon aantekenen. Het leek bekeken, maar de aansluiting werd twee minuten later al weer gevonden na de 1-2 van Lars van Wetering.

Er kwam nu meer gif in de wedstrijd. Met weer een redding van Daan Huiskamp en in de rebound van Sem de Wit voorkwam DVS nog wel de 1-3. Het was het laatste gevaar in de wedstrijd van Volendamse zijde. Beide trainers wisselden (Gaston Salasiwa en Nicky van Hilten kwamen voor Nassim El Ablak). Met die wissels vond DVS een tweede adem, terwijl de ‘Wijdbroeken’ het steeds minder konden belopen. Die gelijkmaker kwam er met nog tien minuten te spelen.

Wesselink wisselde aanvallend door Karim Arzini in te brengen voor controleur Frank Olijve. Na een afgeslagen aanval pikte Omar El Ghazouani de bal op, combineerde met de invaller en schoot vervolgens de gelijkmaker in de verre hoek. En nog was de Ermelose honger niet gestild. Drie minuten later lag ook de 3-2 in het net, toen Omar El Ghazouani de bal uit een voorzet van Nicky van Hilten met een boog over Sander Binken binnen kopte. De ‘Man of the Match’ mocht kort daarna gaan rusten. In het restant van de wedstrijd probeerde Volendam het tevergeefs met het nodige opportunisme strafschopgebied ingaan, terwijl de thuisclub nog het meeste perspectief op een doelpunt hadden. Het bleef bij 3-2.