Bert van der Pan neemt afscheid bij EFC’58 Ermelo

EFC-voorzitter Jan Peet (links) neemt afscheid van Bert van der Pan.
EFC-voorzitter Jan Peet (links) neemt afscheid van Bert van der Pan.
Foto: archief-eigen foto

De 151e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ van donderdag 26 oktober 2000 gaat over Bert van der Pan, die na 40 jaar afscheid nam als voetbalcoach bij EFC’58. Daarnaast een verslag van de jaarvergadering bij de Ermelose voetbalclub.

Door Bram Burggraaff.

Erewedstrijd
Bert van der Pan heeft vorige week dinsdagavond afscheid genomen als voetbalcoach. Na meer dan 40 jaar als trainer werkzaam te zijn geweest, werd er met een erewedstrijd een punt achter zijn carrière als coach gezet. Van de vele clubs waar Van der Pan werkzaam was, werkte hij bij EFC’58 het langst. Hij trainde daar onder meer de tweede selectiegroep, het A1- en A2-elftal en vele jaren met een groep enthousiasme dames.

‘Voetbalpensioen’
EFC nam bij monde van voorzitter Jan Peet afscheid van de coach die ‘het spelletje’ nog steeds een warm hart toedraagt en clubliefde hoog in het vaandel heeft staan. “Bert was een bevlogen coach die ook vele andere taken op zich nam, omdat deze in het belang van de club of het team waren. EFC wenst Van der Pan een goed ‘voetbalpensioen’ toe en hoopt hem nog vaak op de club te mogen begroeten’’, aldus Jan Peet.

Jaarvergadering
De dag daarvoor hield EFC’58 de Jaarvergadering. Het bestuur werd herkozen. Jaap Verburg is de nieuwe secretaris en Cor Bottenheft neemt de financiën over van Martin Peet. Siemon Moerman zal volgend jaar de technische zaken onder zijn hoede nemen. De overige bestuursleden: Henk Rensen, Onno de Gruijter en Fokko Klein blijven hun huidige functie vervullen.

Jubilarissen
Ook werden er meerdere jubilarissen in de bloemetjes gezet. Jan de Smit ontving een aandenken voor 10 jaar trouwe dienst. Fred van Keeken werd bedankt voor 15 jaar inzet en Jo Jansen, Jan van den Boogaard en Henk Schuur voor de 20 jaar dat zij zich onafgebroken inzetten voor de club. Voor hun 40-jarig lidmaatschap ontvingen Bram van Looijengoed en Peter Tomassen hun gouden EFC-speld. Geert van den Ham werd benoemd tot Lid van Verdienste voor het vele werk dat hij in 20 jaar voor de club verrichtte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen