DVS’33 Ermelo niet verder dan 0-0 in Harkema

DVS’33 Ermelo is er zaterdag 24 september, na de fraaie bekerwinst in Lisse, niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Harkema, ondanks dat het net wat meer dan een helft tegen tien man voetbalde. Harkemase Boys had voor de rust het betere van het spel, maar kwam niet verder dan wat schoten. Na de rust kon DVS de numerieke meerderheid niet omzetten in een score en mocht zelfs in de slotfase van de tweede helft blij zijn, dat het niet met lege handen stond. Door het gelijkspel bleven de Ermeloërs met 9 punten uit 7 wedstrijden de opponent een punt voor en staan nu op de tiende plaats.

Door Joop Tomassen, met fotoreeks van Theo Aalten.

Met tien man verder
De thuisclub kwam beter uit de startblokken en had een veldoverwicht. Dat leverde wat schietkansen op, die niet tot onoverkomelijke problemen leidden. DVS kwam zelf in de 17e minuut dicht bij de openingstreffer, toen Tim van de Berg op de lat kopte. De beste kans voor de rust was ook voor de geelzwarten, toen de Harkemase goalie het leer bij een uittrap inleverde bij Ali Akla. Zijn timing om te schieten was niet optimaal, waardoor doelman Jansema alsnog ternauwernood kon redden. Kort voor de rust moest Harkemase Boys met tien man verder na de rode kaart voor Slort vanwege een reactie op Ali Akla. Dat verschil zou na de rust merkbaar moeten zijn.

Gepakt
In de rust bleef Benjamin Roemeon door een blessure in de kleedkamer achter. Omar El Ghazouani verving hem. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd leek het erop, dat DVS de man-meersituatie benutte door het veld goed breed te houden en de bal goed rond te laten gaan. Uit een voorzet van Eren Turan Yavuz kopte Lars van Wetering al in de 46e minuut van dichtbij in, maar wel in de handen van Erick Jansema. Zes minuten later zorgde de sterk spelende Ali Akla vanaf rechts voor de volgende kans. De inzet van Adriaan Kruisheer werd echter gepakt door de doelman. De gastheren antwoordden met opportunistisch voetbal en brachten voorin nog wat lengte in.

Friese woede
In de slotfase van de wedstrijd was Harkemase Boys zodoende nog gevaarlijker dan de geelzwarten. Beimers schoot daarbij in de 83e minuut voorlangs. In de extra tijd scoorden de roodwitten zelfs, maar het gejuich van het thuispubliek werd overstemd door het fluitsignaal van scheidsrechter De Winter uit Blaricum, die het vlagsignaal van zijn assistent volgde. Die assistent werd na afloop ook het mikpunt van de Friese woede, wat nog een rode kaart voor de assistent-trainer opleverde plus een gele voor Beimers. Enerzijds was het resultaat teleurstellend voor DVS, maar het had ook nog slechter kunnen aflopen dan de 0-0.

Zaterdag 1 oktober
Zaterdag 1 oktober ontvangen de Ermeloërs debutant rkav Volendam, dat na de 4-1 winst op sv Urk nu met 11 punten vijfde staat.