DVS’33 Ermelo plaatst zich op imponerende wijze voor KNVB bekertoernooi

De wedstrijd DVS – FC Lisse van vorig seizoen.

DVS’33 Ermelo heeft zich dinsdagavond 20 september opnieuw geplaatst voor het hoofdtoernooi om de KNVB-beker door de tweede voorronde-wedstrijd uit tegen Tweede Divisionist FC Lisse met 0-3 te winnen. Dit na het historische bekerseizoen 2021-2022, waarin de Ermelose ploeg pas in achtste finale werd uitgeschakeld door in het Gelredome met slechts 2-0 te verliezen van eredivisionist Vitesse.

Van Bram Burggraaff.

Gewijzigd
Dat DVS’33 Ermelo dit seizoen over een brede selectie beschikt met kwalitatief gelijkwaardige spelers bleek wel in de wedstrijd tegen FC Lisse, dat vorig seizoen kampioen werd in de Derde Divisie. DVS-trainer Peter Wesselink had zijn basiselftal dat afgelopen zaterdag ACV met 2-0 versloeg, op maar liefst zeven plaatsen gewijzigd.

De beste wedstrijd
Daar was qua niveau niets van te merken, want de Ermelose ploeg speelde de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. FC Lisse werd combinerend van de mat gespeeld en verdedigend gaf men vrijwel niets weg. DVS’33 Ermelo opende al in de 7e minuut de score. Uit een assist van Maarten van Dijk kon Lars van Wetering ongehinderd aanleggen en de 0-1 binnenschieten.

Heer en meester
De bezoekers waren heer en meester en kregen diverse kansen om de score op te voeren. Benjamin Roemeon schoot in de 14e minuut rakelings naast en stuitte in de 31e minuut op FC Lisse-doelman Erik Cummings. Drie minuten later schoot Omar El Ghazouani rakelings voorlangs het doel van de thuisploeg.

Meer druk
In de tweede helft probeerden de Lissenaren meer druk te zetten, wat enkele kansen opleverde. In de 48e minuut schoot Jeffrey Klijbroek verrassend van afstand, maar de bal belandde naast het doel. Even later ging aan de andere kant een onverwachts schot van Sem de Wit ook rakelings naast. In de 57e minuut bereikte Jeffrey Klijbroek uit een corner spits Enzo Stro, die van dichtbij net naast kopte en na een uur spelen ging een voorzet van Jeffrey Klijbroek richting de rechterbovenhoek, maar doelman Piotr Gorczyca, die zijn collega Daan Huiskamp uitstekend verving, tikte de bal over het doel.

Volledige controle
Daarmee was het wel gedaan met de dadendrang van FC Lisse. Tussen de 64e en de 72e minuut werden Stef Nijland, Ali Akla, Frank Olijve, Tim v.d. Berg en Gaston Salasiwa in het veld gebracht door DVS-trainer Peter Wesselink. De gasten kregen weer de volledige controle over de wedstrijd en werden gevaarlijk. Een afstandsschot van Nassim El Ablak werd door de keeper van FC Lisse tot corner verwerkt, een lob van Tim v.d. Berg ging over en een schot van Gaston Salasiwa ging voorlangs het doel van de thuisploeg.

Uitblinker
In de 78e minuut was het wel raak. Benjamin Roemeon bereikte Ali Akla, die zijn inzet via de binnenkant van de paal weer in het veld zag belanden, waarna Stef Nijland de rebound doeltreffend afrondde: 0-2. Uitblinker Maarten van Dijk maakte twee minuten later aan alle onzekerheid een einde door na een knappe actie van Ali Akla van buiten het zestienmetergebied op schitterende wijze de 0-3 in de verre hoek te schieten. De uitstekend leidende scheidsrechter Wiersma uit Drachten verloste FC Lisse uit zijn lijden door na precies 90 minuten af te fluiten.