Dindoa Ermelo pakt tegen Antilopen eerste punten van het seizoen

Dindoa heeft zaterdag 17 september in Leusden de eerste competitiepunten gepakt door Antilopen/Lancyr Deelen met 14-18 te verslaan. Daarvoor had Dindoa 2 het goede voorbeeld gegeven door met 6-16 te winnen van Antilopen 2.

Tijdens die wedstrijd kwam de regen zo af en toe met bakken uit de hemel, maar vanaf 15.30 uur waren de weersvoorspellingen redelijk positie, zoals de wedstrijd van de eerste teams onder prima omstandigheden gespeeld kon worden.

Van Bram Burggraaff.

Aan elkaar gewaagd
Dindoa met in de aanval Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en Mark Bronkhorst kwam al snel op 0-1, waarna de 1-1 werd binnen geprikt door het aanvalsvak van Antilopen dat werd verdedigd door Saskia Lieman, Femke ten Hove, Lars van der Velde en Roy van Boven. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kwamen afwisselend op voorsprong. Dindoa wist tijdens de eerste helft over meerdere schijven te scoren en toonde daarmee de kracht van het team en Antilopen ging slim om met de verdedigende druk van de gasten.

Mooie onderscheppingen
Karianne van der Velde wist meermaals het aanvalsritme van de thuisploeg te verstoren met een aantal mooie onderscheppingen. Daarnaast droeg ze ook aanvallend haar steentje bij en rondde ze een actie naar binnen prachtig met één hand af. Met nog vijf minuten te gaan en een 8-8 stand, trok Dindoa het initiatief naar zich toe en middels doelpunten van Daphne van den Berg, Bjarne Sinneker en Roy van Boven was de ruststand 8-11 in het voordeel van de Ermelose ploeg.

Fraaie doelpunten
De doelpunten waren in de tweede helft iets schaarser dan voor de rust. Dindoa liep dankzij doelpunten van Saskia Lieman en Karianne van der Velden uit naar 8-13. Antilopen deed een poging om het gat te verkleinen, maar dat lukte niet echt. Halverwege de tweede helft was de stand 12-18 na twee fraaie doelpunten van Mark Bronkhorst. Het slotoffensief was voor Antilopen dat twee strafworpen wist te verzilveren en daarmee de eindstand op 14-18 bepaalde.

Doelpunten: Karianne van der Velde 4, Saskia Lieman 4, Mark Bronkhorst 3, Daphne van den Berg 2, Lars van der Velde 2, Roy van Boven 2, Bjarne Sinneker 1.