FC Horst bekert verder ondanks kleine nederlaag

FC Horst heeft zaterdag 17 september ondanks een 2-1 nederlaag in en tegen Hierden de volgende ronde bereikt in het districtsbekertoernooi. Ook Veensche Boys bekert verder door in Nijkerk de derde en laatste poulewedstrijd tegen NSC met 0-2 te winnen.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Wim Balke.

Goed
FC Horst begon goed aan het duel in Hierden, want na 8 minuten opende Paul van Prehn uit een vrije trap al de score voor de Ermelose ploeg: 0-1. De doelpuntenmaker miste vlak voor rust een goede kans om de voorsprong te vergroten.

Op de stip
Hierden zocht in de tweede helft volop de aanval. FC Horst-keeper Tim Crama wist eerst nog de gelijkmaker te voorkomen, maar was in de 55e minuut kansloos bij de 1-1 van Hierden. In de 70e minuut ging de bal op de stip, toen de Ermelose doelman bij het uitkomen niet de bal, maar een speler raakte. Dankzij de benutte penalty ging de winst met 2-1 naar Hierden.