EFC’58 ondanks nederlaag op doelsaldo door in bekertoernooi

EFC’58 heeft zaterdag 17 september ondanks een 1-4 nederlaag tegen VIOS Vaassen in de derde en laatste poulewedstrijd zich geplaatst voor de volgende ronde van het districtsbekertoernooi.

Dankzij de ruime overwinningen op Stroe (7-1) en Veluwse Boys (1-3) en de 3-1 nederlaag van VIOS bij Stroe kon het bijna niet meer misgaan, maar wellicht miste EFC daarom wel de scherpte tegen de derdeklasser uit Vaassen.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Dimitri Steijlen.

Niet bij de les
In het eerste kwart van de wedstrijd was de Ermelose ploeg niet bij de les, er werd slap gespeeld en veel balverlies geleden. VIOS Vaassen profiteerde met twee treffers in de eerste 12 minuten: 0-2. Gaandeweg kwam EFC’58 wat beter in de wedstrijd en na een half uur scoorde Nick Zandstra uit een corner de aansluitende 1-2.

Efficiënt
De doelpuntenmaker miste kort na rust een goede kans om de score weer in evenwicht te brengen. Vervolgens toonde een efficiënt spelend VIOS Vaassen aan dat het een week voor aanvang van de competitie verder is dan EFC. De gasten wisten nog tweemaal te scoren en wonnen zodoende de wedstrijd verdiend met 1-4.

Zaterdag 24 september
Voor EFC’58 begint op zaterdag 24 september de competitie in de derde klasse met de derby tegen Zwart- Wit’63. De wedstrijd op sportpark ‘De Zanderij’ begint om 14.30 uur. Het belooft een boeiend seizoen te worden voor de Ermelose promovendus met veel interessante streekderby’s.