DVS’33 Ermelo doet goede zaken dankzij eerste thuiszege

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 17 september de thuiswedstrijd tegen ACV met 2-0 gewonnen. De Ermelose derde divisionist steeg op de ranglijst van de elfde naar de achtste plaats met acht punten uit acht duels.

Door de nederlagen van de top drie: DOVO (3-1 bij Rijnvogels), Urk (0-3 thuis tegen Harkemase Boys) en Sparta Nijkerk (2-1 bij HSV Hoek) zijn de onderlinge verschillen in de Derde Divisie veel kleiner geworden.

Door Bram Burggraaff, met foto’s van Theo Aalten.

100% kans
Na een goed begin van ACV kreeg DVS’33 Ermelo in de 7e minuut een 100% kans om de score te openen. Gaston Salasiwa bereikte vanaf links de vrijstaande Adriaan Kruisheer, die de bal van dichtbij overschoot.

Massaal
Vervolgens gebeurde er lange tijd niets. Het enige gevaar ontstond door risicovol uitverdedigen van de beide keepers, echter zonder gevolgen. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar liep zich stuk op de massaal verdedigende ploeg uit Assen.

Uit de lucht
De 1-0 van DVS’33 Ermelo in de 42e minuut kwam letterlijk uit de lucht vallen. Stef Nijland gaf vanaf links een voorzet op Ali Akla die zichzelf goed vrijspeelde en hard inschoot. De goed oplettende assistent-scheidsrechter constateerde dat de bal via de onderkant van de lat de doellijn had gepasseerd: 1-0.

Slordig
Direct na rust leidde slordig balverlies aan ACV-kant tot schietkansen voor Stef Nijland en Gaston Salasiwa, maar in beide gevallen werd de bal geblokkeerd. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd. De bezoekers zochten nadrukkelijk de aanval en DVS werd steeds meer teruggedrongen.

Uitstekend keeperswerk
Gevaarlijke schoten van Aleksandar Popovic in de 64e minuut en Lars Dijk in de 66e minuut werden door DVS-doelman Daan Huiskamp knap gekeerd. Ook daarna was ACV dichtbij de gelijkmaker, maar dankzij uitstekend keeperswerk van Huiskamp hield DVS ‘de nul’.

Rakelings over
In het laatste kwartier ebde het Assense offensief meer en meer weg en zocht DVS weer wat vaker de aanval. Zo ging invaller Nicky Van Hilten goed door op rechts, maar zijn schot ging rakelings over de kruising.

Fraaie lob
In de 83e minuut was het wel raak. De verdediging van ACV verspeelde de bal, waarna Benjamin Roemeon met een steekpass Omar El Gazouani vrij voor de keeper zette. De invaller maakte het schitterend af door met een fraaie lob de beslissende 2-0 te scoren.

Dinsdagavond
DVS’33 Ermelo speelt dinsdagavond in de tweede voorronde van het KNVB-bekertoernooi een uitwedstrijd tegen FC Lisse; aanvang 20.00 uur. De Lissenaren staan na een 1-1 gelijkspel tegen Scheveningen met 9 punten uit 6 duels op de zevende plaats in de Tweede Divisie.

Zaterdag 24 september
DVS speelt op zaterdag 24 september de volgende competitiewedstrijd uit tegen Harkemase Boys. De Friezen wonnen verrassend met 0-3 bij het hooggeplaatste Urk en staan nu met 7 punten uit 6 duels op de vijftiende plaats.