Mark de Graaf verschalkt Henri Bosch bij VSG Ermelo

De tweede ronde leverde weer interessante partijen op.
De tweede ronde leverde weer interessante partijen op.
Foto: archief Gerard de Hoop

In de tweede ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap (VSG) Ermelo remiseerden koploper Onno Wolters en Jan Lambrechts in een evenwichtig gevecht.

Van Bram Burggraaff.

Langzaam
Mark de Graaf verschalkte speler Henri Bosch langzaam, maar zeker. Marco ter Meer kwam voor tegen Hisham Haout en verrekende zich vervolgens, maar won alsnog.

Dreiging
Dirk van Setten offerde een pion tegen een sterk verdedigende Ronald Bieringa. Dirk overzag een dreiging en verloor. Gert-Wim Korterink speelde te passief, maar de aanval van Martin Elbertsen liep dood, wat Gert-Wim de winst opleverde.

Stuk
Anna Zijlstra won in de opening een stuk van Rob Hollmann en vervolgens de partij. ‘Underdog’ Gerda Smid verraste in eerste instantie Ralf van den Burg. Wellicht wat overrompeld door haar eigen succes kon Gerda het goede vervolg niet vinden en verloor.

Gesloopt
Ferry Lunek viel te vroeg aan, waardoor Gerard de Hoop won. De stelling van Bart Schultz werd gestaag gesloopt door Jildert de Boer. Een foutje kostte Piet Vroegindeweij zijn partij tegen Ulbe Brouwer.

Dik tevreden
Peter van Geel won een onbetekenende pion van Margriet Martensen, wat uitliep op remise. Anton Reijngoudt en Wim Jongejan speelden een korte remise en waren na hun beider nederlaag in de vorige ronde nu dik tevreden. Dick van Enk verloor van Levi Janse.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen