Interne competitie Veluws Schaakgenootschap Ermelo van start

Lex Wattez
Lex Wattez
Foto: archief Gerard de Hoop

Na een ‘opwarmronde’ begon bij het Veluws Schaakgenootschap (VSG) Ermelo de interne schaakcompetitie. Er werd flink gestreden met slechts een enkele remise als resultaat.

Van Bram Burggraaff.

Schaak-wurgen
Onno Wolters ‘schaak-wurgde’ Bas West. Ralf van den Burg had lang voordeel tegen Nóel Bovens. Hij raakte echter in tijdnood en verloor. Jan Lambrechts won wat materiaal van Gerard de Hoop en veegde daarna het resterende materiaal voortvarend van het bord. Ferry Lunek viel te voortvarend aan en verloor van Mark de Graaf.

‘Draak-opening’
Henri Bosch probeerde Willem Booy op het verkeerde been te zetten, ging vervolgens bijna zelf onderuit, maar won toch. De zogenaamde ‘Draak-opening’ van Marco ter Meer spuwde winnend vuur uit over Jildert de Boer.

Koningsaanval
Cees Doets verijdelde de koningsaanval van Wim van Dalen en pakte de winst. Lex Wattez won twee pionnen en vervolgens de partij van Jo Wolters. Ronald Bieringa vorkte een paard van Anton Reijngoudt van het bord, wat leidde tot de overwinning.

Thematische aanval
Dominic Poelman speelde een thematische aanval winnend uit, ten koste van Levi Janse. Martin Elbertsen overspeelde Wim Jongejan. Bart Schultz en Ube Brouwer speelden de enige remisepartij van deze ronde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen