Eerste Omloop van Staverden is op zaterdag 17 september 2022

Het laatst verreden wielerevenement was de Wielerronde Horst & Telgt, begin juli.
Het laatst verreden wielerevenement was de Wielerronde Horst & Telgt, begin juli.
Foto: archief Bram Burggraaff

De Eerste Omloop van Staverden wordt gehouden op zaterdag 17 september 2022. De Stichting Wielerevenementen IJsselstreek draagt in samenwerking de KNWU, Navobi, de gemeente Ermelo, MBT Assen en de verkeersregelaars zorg voor een mooi en veilig wielerevenement.

Van Bram Burggraaff.

Elite-beloftekoers
De ontvangst van de vrijwilligers en wedstrijdrenners is om 8.30 uur. De start van de Elite-beloftekoers over 165 kilometer (13 ronden) start om 11.00 uur, de verwachte finish is rond 15.00 uur en de ceremonie zal een kwartier later plaatsvinden.

Funklasse
Om 16.00 uur is de start van de Funklasse, een recreantenwedstrijden over 38 kilometer (3 ronden). De verwachte finish is rond 17.00 uur en de ceremonie een kwartier later. Het parkoers in Staverden is van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten.

Parkoers
Het parkoers van de Omloop van Staverden gaat over 12,8 km met de start en op de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg, waarna via de Staverdenseweg, de Uddelermeerweg, de Oude Garderenseweg, de Middenweg, Hooiweg, Stakenbergweg, Oude Zwolseweg de finish eveneens op de Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg zal zijn.

Coördinatie
De gehele coördinatie van de verkeersstromen en de beveiliging van de koers wordt georganiseerd door het MBT Assen. Er wordt gewerkt met een gesloten parcours met een dynamische openstelling. Om de veiligheid van iedereen in dit gebied te waarborgen is het gebied afgesloten met hekken en verkeersregelaars. Met goede afspraken kan de organisatie de bewoners veilig over het parkoers van en naar hun bestemming laten rijden. De organisatoren zullen er alles aan doen om in samenwerking met de motorbegeleiding, verkeersregelaars en parkeerwachten het gebied zoveel mogelijk bereikbaar te houden. Men kan het MBT tijdens de afsluiting bereiken via de bewonerstelefoon 06 – 43775334.

Inloopuur
Op dinsdag 6 september is er van 19.00 tot 20.00 uur een inloopuur in de kantine van Navobi aan de jhr. Dr. C.J Sanderbergweg 7 in Ermelo (Staverden), waar omwonenden van harte welkom zijn. Men mag ook telefonisch reageren (06 – 21511769) of per email: [email protected]. Daar kan men zich ook geven voor de recreantenwedstrijd (puur voor de fun) onder vermelding van naam, emailadres, telefoonnummer en geboortedatum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen