DVS’33 Ermelo na rust onderuit tegen Spakenburg

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 6 augustus de derde en laatste wedstrijd in het kader van de Harry Hamstra Cup afgesloten met een 3-0 nederlaag tegen Spakenburg. De toernooiwinst ging naar IJsselmeervogels dat met 0-2 won van gastheer Sparta Nijkerk. Op de tweede plaats eindigde Kozakken Boys na een 0-2 overwinning tegen DOVO.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Kans
De drie laatste wedstrijden van het toernooi om de Harry Hamstra Cup werden gespeeld op het Nijkerkse sportpark ‘De Ebbenhorst’. DVS’33 Ermelo had na gelijke spelen tegen DOVO (2-2) en IJsselmeervogels (3-3) nog kans om op de derde plaats te eindigen, maar dan moest er wel gewonnen worden van Tweede Divisionist Spakenburg.

Zelfs betere kansen
In de eerste helft was de Ermelose ploeg zeker niet de mindere en kreeg zelfs de betere kansen. Het lukte Benjamin Roemeon, Stef Nijland, Lars Huber en Tim van den Berg echter niet om de score open te breken, zodat de ruststand 0-0 was.

Treffer van Maurice de Ruiter
Spakenburg kwam al snel in de tweede helft op een 1-0 voorsprong door een treffer van Maurice de Ruiter die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal laag in de linkerhoek schoot. DVS was nog dichtbij de gelijkmaker, maar een schot van Stef Nijland ging net naast.

Bijna
Met nog ruim een kwartier te spelen scoorde Wimilio Vink op aangeven van Vince Gino Dekker 2-0 voor de Spakenburgers. Doelpogingen van Tim van de Berg en Omar El Ghazouani leverden nog bijna de aansluitende treffer op voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. In de slotseconden bepaalde Vink met zijn tweede treffer de eindstand op 3-0 in het voordeel van Spakenburg.

Eindstand: 1. IJsselmeervogels, 7 punten. 2. Kozakken Boys, 6 punten (doelsaldo + 8). 3. Spakenburg, 6 punten (doelsaldo + 6). 4. DOVO, 4 punten. 5. DVS’33 Ermelo, 2 punten. 6. Sparta Nijkerk, 0 punten.

Dinsdag 9 augustus
DVS’33 Ermelo speelt de volgende wedstrijd in de oefencampagne op dinsdag 9 augustus thuis tegen de Lion Football Academy, aanvang 20.00 uur.