Deel 2: Zo vader, zo zoon bij familie Hartenberg

Foto: Jan de Roo/eigen foto

In de 143e aflevering van de ‘Sportartikelen uit de oude doos’ een artikel in 2 delen van 10 augustus 2000 over de ‘voetbalfamilie’ Hartenberg. In het jaar 2000 won het team van Boekhandel Hartenberg het prestigieuze Bimotoernooi. Vandaag deel 2, klik HIER voor deel 1.

Door Bram Burggraaff.

Zoon Paul
Het team van Boekhandel Hartenberg won dit jaar voor de eerste keer het Hoofdtoernooi van het Bimotoernooi door in de finale met 2-1 te winnen van het team van slagerij Tomassen uit Putten dat verrassend tot de eindstrijd was doorgedrongen. Hugo Venus scoorde de beide Ermelose doelpunten. In deel 2 komt zoon Paul Hartenberg aan het woord.

Eigen clubje
Na verloop van tijd wilde Paul Hartenberg meer en richtte een eigen clubje op. “Ik deed eerst mee met FC Bordkrijt en later met een eigen team dat ging spelen onder de naam van onze sponsor Boekhandel Hartenberg. Het is een leuk team dat ieder jaar wel titelkandidaat is. De meeste spelers van ons team kennen elkaar van de vroegere A1 van DVS. Dat was het elftal met jongens als Martijn Hakvoort, Alex v.d. Brink, Gerwin Heil, Giso Maas en Martin Heutink. Vergelijk het maar met de andere ‘oude A’ dat nu het team van ‘De Veluwe’ vormt. Ook dat is een prima elftal, misschien nog wel beter dan wij. Zeker als je mijn gewaardeerde clubgenoot Ewout Noordermeer moet geloven. In elk geval zijn de teams heel goed met elkaar te vergelijken: we lopen allebei lekker te ‘ballen’. Maar dat is geen garantie gebleken om het Bimo-toernooi ook te winnen. Er zijn nogal wat teams die heel verdedigend spelen, de bal wegrammen en profiteren van een snelle spits. Eén doelpunt is immers genoeg in de korte wedstrijdjes op dit toernooi’’, aldus Paul.

Jonge honden
Paul Hartenberg vindt dat zijn stelling bewezen wordt door de uitschakeling van zijn team vorig jaar door Jabo. Daar waren penalty’s voor nodig. “Het beste spel wordt niet altijd beloond. Met mooi voetbal alleen red je het niet op het Bimo-toernooi; je moet ook slim zijn. Bij Jabo had volgens mij elke minuut wel iemand kramp. Wij kwamen niet aan voetballen toe en kregen geen kans. Heel slim hielden zij de ‘nul’. Bij ons zaten er te veel ‘jonge honden’ in het team. Gelukkig leren onze spelers wel veel, doordat ze in het eerste elftal spelen. Ook fysiek wordt je sterker en dat is voor dit toernooi heel belangrijk’’, meent Paul.

Degradatie
Wat betreft zijn club DVS’33 heeft Paul Hartenberg dit seizoen degradatie te verwerken gekregen. “We moeten de goede dingen behouden en daarop verder gaan bouwen’’, vindt hij. “Zelf heb ik een jaar stilgestaan, maar daar is nu éénmaal niets aan te doen. We laten de kop niet hangen, er zijn ergere dingen’’, aldus Paul Hertenberg, die de oefenwedstrijd tegen Portugal in het kader van EURO 2000 als hoogtepunt van het jaar beschouwd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen