Eerste Omloop van Staverden op zaterdag 17 september 2022

Het laatst verreden wielerevenement was de Wielerronde Horst & Telgt, begin juli.
Het laatst verreden wielerevenement was de Wielerronde Horst & Telgt, begin juli.
Foto: archief Bram Burggraaff

De Eerste Omloop van Staveren zal plaatsvinden op zaterdag 17 september 2022. Samen met de KNWU, Navobi, de gemeente Ermelo, MBT Assen en verkeersregelaars is een werkwijze en organisatievorm bereikt, waarmee de Stichting Wielerevenementen IJsselstreek een mooi en veilig wielerevenement kan organiseren in het gebied Staverden – Leuvenum.

Van Bram Burggraaff.

Omloop 12,8km: Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg / Staverdenseweg / Uddelermeerweg / Oude Garderenseweg / Middenweg / Hooiweg / Stakenbergweg / Oude Zwolseweg / Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg.

Vergunning
Vorige week is de vergunning voor het evenement verleend. Het parkoers in Staverden is op 17 september van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten. De organisatoren zullen er alles aan doen om in samenwerking met de motorbegeleiding, verkeersregelaars en parkeerwachten het gebied zoveel mogelijk bereikbaar te houden.

Dynamisch
Er wordt gewerkt met een gesloten parcours met een dynamische openstelling. Om de veiligheid van iedereen in dit gebied te waarborgen is het gebied afgesloten met hekken en verkeersregelaars. Met goede afspraken kan de organisatie de bewoners veilig over het parkoers van en naar hun bestemming laten rijden.

Inloopuur
De gehele coördinatie van de verkeersstromen en de beveiliging van de koers wordt georganiseerd door het MBT Assen. Men kan het MBT tijdens de afsluiting bereiken via de bewonerstelefoon 06 – 43775334. Op dinsdag 6 september is er van 19.00 tot 20.00 uur een inloopuur in de kantine van Navobi aan de jhr. Dr. C.J Sanderbergweg 7 in Ermelo (Staverden), waar omwonenden van harte welkom zijn.

Reageren
Men mag ook telefonisch reageren (06 – 21511769) of per email: [email protected] Daar kan men zich ook geven voor de recreantenwedstrijd (puur voor de fun) onder vermelding van naam, emailadres, telefoonnummer en geboortedatum.

Tijdschema
Tijdschema: 8.30 uur: ontvangst vrijwilligers/wedstrijdrenners. 11 uur: Start wedstrijd koers Elite-belofte over 165 km (13 ronden). 15.00 uur: Verwachte finish Elite-belofte. 15.15 uur: Ceremonie renners Elite-beloften 16.00 uur: Start Funklasse – recreantenwedstrijd over 38 km (3 ronden). 17.00 uur: Verwachte finish recreanten. 17.15 uur: Ceremonie recreanten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen