DVS’33 Ermelo komt sterk terug tegen IJsselmeervogels

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond 2 augustus de tweede wedstrijd in het kader van de Harry Hamstra Cup tegen IJsselmeervogels afgesloten met een 3-3 gelijkspel. De Ermelose derde divisionist wist nog voor rust een 0-2 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijke stand. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog éénmaal.

Van Bram Burggraaff, met fotoreeks door Theo Aalten.

Weinig in te brengen
DVS’33 Ermelo had ruim een half uur weinig in te brengen. IJsselmeervogels kreeg diverse goede kansen om de score te openen, maar het duurde nog tot de 33e minuut voor verdediger Bradley Martis de 0-1 voor de tweede divisionist scoorde. Een minuut later zorgde Jarno Westerman al voor de 0-2 van de ‘Vogels’.

Aansluitende 1-2
De Ermelose ploeg, die op een ruime nederlaag leek af te koersen, deed in de 38e minuut iets terug. Een inzet van Lars van Wetering werd nog gekeerd door een Spakenburgse verdediger, maar in de rebound scoorde, de in de basis teruggekeerde, Stef Nijland de aansluitende 1-2.

Snoeihard
De thuisploeg ging beter voetballen en kwam in de 43e minuut zelfs langszij. Benjamin Roemeon begon een rush langs de achterlijn en schoot snoeihard de 2-2 gelijkmaker in de verre hoek.

Leep hakje
Na rust begonnen de gasten opnieuw beter. In de 58e minuut profiteerde Youssef Blei van een foutieve breedtepass bij DVS en pegelde de 2-3 binnen. De ploeg van trainer Peter Wesselink ging weer op jacht naar de gelijkmaker en was in de 76e minuut succesvol. Omar El Ghazouani bereikte na een knappe actie Lars Miedema, die met een leep hakje de 3-3 op het scorebord bracht. DVS was hierna de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer.

Nog twee duels
In de tweede ronde van het toernooi om de Harry Hamstra Cup werden nog twee duels gespeeld. Het organiserende Sparta Nijkerk verloor in Werkendam met 5-1 van Kozakken Boys en Spakenburg ging op eigen terrein met 1-3 onderuit tegen DOVO.

Slotdag
De slotdag van het toernooi is op zaterdag 6 augustus op sportpark ‘De Ebbenhorst’ in Nijkerk. Op het programma staan dan drie wedstrijden: 12.30 uur DOVO – Kozakken Boys. 15.00 uur Sparta Nijkerk – IIsselmeervogels. 17.30 uur DVS’33 Ermelo – Spakenburg.

Stand Harry Hamstra Cup 2022
De huidige stand in de Harry Hamstra Cup 2022 (wedstrijdpunten en gescoorde doelpunten worden bij elkaar opgeteld): 1. IJsselmeervogels, 11 punten. 2. DOVO, 9 punten, Kozakken Boys, 9 punten. 4. DVS’33 Ermelo, 7 punten. 5. Spakenburg, 6 punten. Sparta Nijkerk, 2 punten.