DVS’33 Ermelo en DOVO delen de punten in Harry Hamstra Cup

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 30 juli de eerste wedstrijd in het door Sparta Nijkerk georganiseerde toernooi voor de Harry Hamstra Cup tegen competitiegenoot DOVO afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van IJsselmeervogels op sportpark ‘De Westmaat’ in Spakenburg.

Van Bram Burggraaff, met foto’s door Theo Aalten.

De spelers
DVS’33 Ermelo startte met de volgende spelers: Doelman Daan Huiskamp, Tim van de Berg, Sem de Wit, Maarten van Dijk, Eren Turan Yavuz, Omar El Ghazouani, Frank Olijve, Adriaan Kruisheer. Benjamin Roemeon, Alie Akla en Lars Medema. Na rust maakten doelman Rik van Nuenen, Lars van Wetering, Levy Hulzenbos, Freek de Oude, Matijs Valstar, Stijn Schipper en Jorick Priem hun opwachting bij de Ermelose ploeg.

Kort genieten van voorsprong
Het was DVS’33 Ermelo dat in de 28e minuut de score open brak dankzij een treffer van Ali Akla. De Ermelose ploeg kon slechts kort genieten van de voorsprong, want in de 33e minuut scoorde oud-DVS’er Oktay Öztürk met een schot net buiten het zestienmetergebied de 1-1 gelijkmaker.

DVS langszij
In de 76e minuut kwam DOVO op een 1-2 voorsprong door een kopbal van Hicham Haouat. Ook bij de Veenendalers was de vreugde van korte duur, want na twee minuten kwam de DVS alweer langszij. De 2-2 werd gescoord door Jorick Priem. De EFC’er die een trainingsstage bij de Ermelose Derde Divisionist volgt, schoot na een goede actie en versnelling de bal in de korte hoek.

Eerste wedstrijd
Spakenburg ontving op vrijdagavond Sparta Nijkerk voor de eerste wedstrijd in het kader van de Harry Hamstra Cup. Vince Gino Dekker opende in de 4e minuut op aangeven van Maurice de Ruiter de score voor de Spakenburgse Tweede Divisionist. Sparta Nijkerk kwam in de 68e minuut op 1-1 door een doelpunt van Mark van der Weijden. Vier minuten later scoorde Floris v.d. Linden de winnende 2-1 voor de thuisploeg.

IJsselmeervogels aan de leiding
IJsselmeervogels gaat aan de leiding in de Harry Hamstra Cup, dankzij een 4-1 overwinning tegen competitiegenoot Kozakken Boys. Deze stand was na 90 minuten bereikt, waarna nog half uur extra speeltijd volgde, wat resulteerde in een 5-4 eindstand.

De stand
De stand in het toernooi om de Harry Hamstra Cup, waarbij ieder doelpunt ook een punt oplevert, is als volgt: 1. IJsselmeervogels, 7 punten. 2. Spakenburg, 5 punten. 3. DVS’33 Ermelo en DOVO, 3 punten. 5. Sparta Nijkerk, 1 punt.

Dinsdag 2 augustus
DVS’33 Ermelo speelt dinsdag 2 augustus op eigen terrein tegen IJsselmeervogels; aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt vijf euro. Dit toegangsbewijs geldt als passe-partout voor alle wedstrijden. De inkomsten daarvan gaan naar het goede doel, te weten naar de Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum Afdeling Oncologie.