Doelpuntrijk eerste oefenduel DVS’33 Ermelo

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 23 juli de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen de Tweede Divisionist Koninklijke HFC met 3-5 verloren. Er was gekozen voor een duel van 4 x 30 minuten, zodat er veel gewisseld kon worden en de voetballers toch behoorlijk wat speeltijd kregen.

Bij DVS ontbraken er nog een aantal basisspelers vanwege vakantie of blessures. Daarom was de selectie aangevuld met talentvolle spelers uit DVS onder 23. Daarnaast kwamen er diverse ‘nieuwkomers’ in actie. Er was behoorlijk wat publiek op het oefenduel afgekomen.

Door Bram Burggraaff.

Spelers
DVS’33 Ermelo speelde in het eerste kwart van de wedstrijd met de volgende spelers: Body Prinssen (keeper), Levy Hulzebos, Freek de Oude, Tim van den Berg, Finn Kluiver, Frank Olijve, Ali Akla, Maarten van Dijk, Lars Miedema. Lars Huber en Abdelkarim Arzini.

Debuut
In de 17e minuut opende Jacob Noordmans de score voor de Koninklijk HFC: 0-1. Vijf minuten later bekroonde Lars Miedema zijn debuut bij DVS met de 1-1 gelijkmaker. De aanvaller, die dit seizoen overkwam van SC Genemuiden, schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal hard binnen.

Prachtig combinatievoetbal
In het tweede kwart van de wedstrijd liet HFC zien, waarom het een klasse hoger speelt dan DVS. Met prachtig combinatievoetbal werden diverse goede kansen gecreëerd en door treffers van John Hilton (31e minuut), Jacob Noordmans (36e minuut) en Coen Tros (57e minuut) liepen de Haarlemmers uit naar een 1-4 voorsprong.

Zes nieuwe spelers
Bij DVS kwam Benjamin Roemeon in het veld. In het derde kwart van de wedstrijd speelde DVS met zes nieuwe spelers, te weten Kane Splinter, Roelff Oosterhoff, Joell Kramer, Jorick Priem, Lars van Wetering en Omar El Ghazouni.

Jorick Priem
Opmerkelijk was het optreden van Jorick Priem. De snelle aanvaller werd vorig seizoen met EFC’58 kampioen in de vierde klasse en had daar als topscorer met 29 treffers een groot aandeel in. In overleg met de Ermelose ‘buur’ volgt Jorick Priem momenteel een trainingsstage bij DVS en keert daarna terug bij zijn oude club.

Priem leek geen moeite te hebben met het hogere niveau. In de 89e minuut zette hij met een fraaie pass Roelff Oosterhoff vrij voor de keeper. Het jonge DVS-talent schoot de bal goed in, maar had pech dat de paal succes in de weg stond.

Terug
In het vierde kwart van de wedstrijd maakten keeper Niels Selles, Jasper van der Molen en Matijs Valstar nog hun opwachting bij DVS. De thuisploeg kwam in de 96e minuut terug tot 2-4 door een schot van Lars van Wetering dat van richting werd veranderd.

Vrije-trappen-specialist
Twee minuten later herstelde Jesse Michel de marge van drie treffers door 2-5 te scoren. Het slotakkoord was voor DVS’33 Ermelo. De van FC Horst overgekomen Lars van Wetering toonde zich opnieuw een vrije-trappen-specialist en bepaalde in de 106e minuut met zijn tweede treffer de eindstand op 3-5.

Dinsdagavond
DVS’33 Ermelo speelt komende dinsdagavond opnieuw tegen een Tweede Divisionist, als De Treffers op bezoek komen. De ploeg uit Groesbeek eindigde dit seizoen op de 15e plaats in de Tweede Divisie. Het oefenduel begint om 20.00 uur.