Massale deelname aan 49e Wielerronde Horst & Telgt

De Wielerronde van Horst & Telgt werd voor het laatste verreden in 2019.
De Wielerronde van Horst & Telgt werd voor het laatste verreden in 2019.
Foto: archief Bram Burggraaff

De 49e Ermelose Wielerronde zal na twee jaar onderbreking wegens de Corona-pandemie op woensdag 6 juli voor de zesde keer verreden worden in het buurtschap Horst & Telgt. De laatste ronde met publiek was in 2019 en vorig jaar mocht er geen publiek bij de Wielerronde aanwezig zijn.

Van Bram Burggraaff.

Veel belangstelling
Er is veel belangstelling voor het wielerevenement, want voor de Amateurs, Belofte Elite koers hebben zich het maximum aantal van 120 renners aangemeld. Zij strijden om de grote prijs Pieper Bouwmaterialen, Onder de deelnemers Corne Geneuglijk uit Ermelo, Koen van Lochem (geboren in Ermelo), Tygo Granneman en Arjan Arentsen uit Harderwijk.

‘Ons Huis’
De start van de koers van 80 kilometer over 52 rondes van 1,5 kilometer is om 20.00 uur op de Zeeweg nabij buurtcentrum ‘Ons Huis’, waar het publiek terecht kan voor een hapje en drankje. Daar tegenover staat ook weer een VIP-tent voor 250 genodigden, waaronder de vele sponsoren die het evenement mogelijk maken.

Recreantenkoers
Voorafgaand aan de Wielerronde is om 18.30 uur de start van de Recreantenkoers om de Grote Prijs Vierhouten Pallet Industrie met veel deelnemers uit Ermelo en omliggende plaatsen. Ronde-miss Anouk Magendans van de Boterlap verricht de prijsuitreiking.

Afscheid
De organisatie van de Wielerronde van Horst & Telgt bestaat uit Henri Hop, Wouter Pieper, Bert Vliek en Werner Witting. Na vele jaren ‘trouwe dienst’ wordt afscheid genomen van Jan en Janneke Hamstra.

Vierde koers
De Ermelose Wielerronde is de vierde koers die meetelt voor het Veluweklassement 2022 van wielervereniging ‘De IJsselstreek’. Eerder werden al verreden De Koningsronde van Heerde, de Ronde van Nijkerk en de Ronde van Ughelen. Op het programma staan nog de Ronde van Epe (14 juli), de Ronde van Elspeet (10 augustus) en de Ronde van Nunspeet (17 augustus).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen