Wout Roelofs en Ed Hilbrink nemen afscheid bij GV Sparta Ermelo

Wout Roelofs (links) en Ed Hilbrink nemen afscheid bij Gymnastiekvereniging Sparta.
Foto: archief Jan de Roo

In de 137e aflevering van de ‘Ermelose sportartikelen uit de oude doos’ een impressie van donderdag 9 maart 2000, betreffende het afscheid van Wout Roelofs en Ed Hilbrink, die jarenlang bestuurlijk het gezicht bepaalden van de Ermelose Gymnastiek Vereniging Sparta.

Door Bram Burggraaff.

Talloze uren
Tijdens de 87e Algemene Ledenvergadering afgelopen maandag heeft men bij GV Sparta afscheid genomen van voorzitter Wout Roelofs en secretaris Ed Hilbrink, beiden erelid van de vereniging. Samen vormden zij jarenlang met de al eerder afgetreden penningmeester Hans van Isselmuden het dagelijks bestuur van Sparta. Bijgestaan door een aantal afdelingscoördinatoren hebben zij talloze uren besteed aan de ontwikkeling van de vereniging, zoals het regelen van trainingen, overleg met de gemeente, het aantrekken van trainers, het organiseren van wedstrijden, de materiaalverzorging en de bezetting van de Sparta-telefoon.

Maar liefst 34 jaar
Al enkele jaren geleden gaven Roelofs en Hilbrink te kennen af te willen treden als bestuurslid. Afgelopen maandag gaven ze het roer over. Wout Roelofs is maar liefst 34 jaar voorzitter van Sparta geweest. Meerdere malen ontving hij onderscheidingen vanwege zijn verdiensten voor de vereniging. In 1988 ontving Roelofs van de KNGB de erespeld en in 1991 kreeg hij de Sparta ‘Gouden Speld van Verdienste’. Onder zijn leiding heeft de Ermelose gymnastiekvereniging landelijke bekendheid gekregen door de prestaties van het bekende kampioensduo trampolinespringen bestaande uit Marjo van Diermen en Jacqueline de Ruiter. Zij werden in 1981 Europees kampioen en veroverde in 1982 de wereldtitel bij het synchroonspringen. Daarmee kwam GV Sparta extra in de belangstelling wat leidde tot een sterke groei van het ledenaantal, dat inmiddels circa 700 leden bedraagt.

Sporthal Calluna
Mede door de inzet van Wout Roelofs in sportcentrum Calluna gerealiseerd, waarbij hij extra aandacht vroeg voor zijn passie: het trampolinespringen. Met de hoogte van de zaal is daar speciaal rekening mee gehouden. Samen met oud-burgemeester Veen en de toenmalige wethouder Balvers werd een bezoek gebracht aan de gemeente Hoevelaken waar destijds een verhoogde sporthal was gerealiseerd. Ook was het bestuur sterk betrokken bij de bouw van de Balverszaal en later sporthal Triade. De naam wethouder Balverszaal werd mede op initiatief van het bestuur van Sparta gekozen.

Ed Hilbrink
Ed Hilbrink is in 1985 begonnen als enthousiast coördinator en vanaf 1987 bestuurslid van GV Sparta. Sinds 12 jaar is hij lid van het dagelijks bestuur, de meeste jaren als secretaris. De afgelopen twee jaar heeft Hilbrink ook de functie van penningmeester waargenomen, totdat een opvolger was gevonden. Mede door zijn inzet is Sparta gegroeid tot een financieel gezonde vereniging. Voortdurend is gestreefd naar de realisatie van een eigen ‘Home’. Hopelijk wordt dat onder het nieuwe bestuur gerealiseerd. Graag zou men bij Sparta de Wethouder Balverszaal ingericht zien als wedstrijdhal met tribunes en een kantine.

Ervaring
De uitgebreide bestuurlijke ervaring van Wout Roelofs en Ed Hilbrink gaat niet verloren voor de sport. Beiden zijn sinds enkele jaren lid van het dagelijks bestuur van de technische commissie van de productgroep trampoline binnen de Koninklijk Nederlandse Gymnastiekbond. Het nieuwe bestuur van GV Sparta wenst het duo daarbij veel succes en vertrouwd op een goede samenwerking in de toekomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen