Fietscrossers uit Ermelo strijden om finaleplaatsen bij het Nederlandse Clubkampioenschap

Foto: eigen foto

Afgelopen zaterdag 18 juni werd het Nederlandse Clubkampioenschap (NCK) van de Nederlandse Fietscross Federatie georganiseerd in Tiel. Tijdens het NCK strijden de rijders om zowel een individuele prijs als samen voor de clubtitel. Op deze warme dag hebben maar liefst 33 rijders van Fietscrossclub Putten deelgenomen aan het NCK waarvan 7 uit Ermelo komen.

Justin Grift
Justin kwam uit in de categorie Jongens 8 jaar. Justin sloot zijn manches (voorrondes) af met een 3e, 3e en 5e plaats. In de finale haalde Justin een mooie 6e plaats binnen.

Joah van ’t Veer
Voor Joah was dit de eerste grote wedstrijd waaraan hij heeft deelgenomen. Joah kwam uit in de categorie Jongens 10 jaar. In de eerste manche kwam Joah onfortuinlijk te vallen. In de 2e en 3e manche wist hij dit goed te herstellen met een mooie 3e en 4e plaats. Dit was voldoende voor de halve finale, waarin hij de 6e plaats behaalde.

Leon van den Brink
Leon kwam eveneens uit in de categorie Jongens 10 jaar. Leon pakte in de manches de 1e, 4e en 3e plaats. In de halve finale behaalde hij een 3e plaats, waarmee hij zich kwalificeerde voor de finale. De finale sloot Leon af met een mooie 6e plaats.

Simon Vos
Ook Simon kwam uit in de categorie Jongens 10 jaar. Simon werd in al zijn manches 2e. De halve finale sloot Simon af met een 3e plaats en in de finale behaalde hij een mooie 5e plaats.

Ramon van den Brink
Ramon moest het opnemen in de categorie Jongens 13 jaar. In deze categorie werd Ramon in de manches 3e, 3e en 5e en pakte hij de 3e plaats in de halve finale. In de finale wist Ramon de 6e plaats te pakken.

Jasmine de Roo
In de categorie Meisjes 12 en 13 jaar pakte Jasmine de 1e, 2e en 2e plaats in de manches. In de finale haalde ze de 2e plaats binnen.

Gerhard Vreemann
Gerhard kon het resultaat van Jasmine in zijn finale evenaren. Dit deed hij door in de categorie Jongens 18 jaar en ouder in de manches de 2e, 1e en 1e plaats te pakken. In de finale verloor hij net van zijn mede clubgenoot en pakte zodoende de 2e plaats.

3e plaats
Hiermee hadden de Ermelose fietscrossers een belangrijke bijdrage voor het clubkampioenschap. Mede dankzij deze mooie prestaties behaalde de club de 3e plaats van Nederland. De meeste crossers mogen nu genieten van een welverdiende zomer. Jasmine mag zich nog klaar maken voor het EK in Dessel (België) en het WK in Nantes (Frankrijk) deze zomer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen