Ruim 400 leerlingen alsnog in de benen voor de halve marathon van Ermelo

Foto: eigen foto

Dik vierhonderd leerlingen van het Groevenbeek College zouden eigenlijk vlak  voor de halve marathon van Ermelo in het Groevenbeekse bos en heide de Onderweegs & de Groot vijf kilometer lopen maar door een noodlottig ongeluk van één van de leerlingen werd dit afgelast. Omdat de sportklassen sowieso die vijf kilometer moesten lopen, werd deze dinsdag 14 juni ingehaald.

Van Bram Burggraaff.

De snelste
In het bos was een heus start- en finish deel opgebouwd met muziek en spandoeken en tijdregistratie met behulp van chips, mede mogelijk gemaakt door het Rabobank Stimuleringsfonds. Als eerste werden leerlingen van de VMBO weggeschoten door sportdocent Frank Smedink. Sanne Jonker werd met 26.46 de snelste leerlinge en Daan Liibaan met 21.19 de snelste leerling. Zij werden, met de nummers 2 en 3 gehuldigd op een echt podium en ontvingen een cadeaubon van Intersport Ermelo.

Waar spektakel
Daarna ging het pas echt los want meer dan 370 leerlingen van HAVO/VWO kwamen over de start. Het werd een waar spektakel want het enthousiasme was groot. De leerlingen bleven tot het laatst op elkaar wachten en schreeuwden elkaar over de finish. Ellen Ringelberg won bij  de meiden in een tijd van 23.20 en de snelste tijd van de dag kwam van Noam Nijeboer die de 5 km aflegde in 18.19. Hier werden de snelste drie leerlingen (m/v) gehuldigd en beloond met een Intersportbon.

Super gaaf
Joost Groothuis en Esther Lely waren als sportdocenten dik tevreden met de inzet. Groothuis: “Dit was echt super gaaf. Vooral ook omdat we het met de mensen van de halve marathon van Ermelo hadden aangekleed als een echte wedstrijd.” Lely was blij dat alles zo goed gelopen was. “Het is toch niet niks om hier met bijna 400 leerlingen te starten maar wat waren ze allemaal gemotiveerd. Echt ontzettend mooi om te zien.” Ze dankte verder met name PLUS Berntsen voor het beschikbaar stellen van zoveel fruit en water waarvan niets over bleef.

Een absoluut record
Hiermee sloot het halve marathon evenement van 2022 officieel met dik 1400 deelnemers. Een absoluut record. Alle uitslagen staan op www.uitslagen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen