Beter DVS’33 Ermelo blijft in Derde Divisie

DVS’33 Ermelo was zaterdag 18 juni in Werkendam in de tweede ontmoeting met Kozakken Boys de beter voetballende ploeg, maar moest zich na afloop van het duel tevreden stellen met de complimenten voor het vertoonde spel. Daar waren ook de supporters van de thuisclub het over eens. Een wedstrijd wordt echter beslist door doelpunten en die verzuimden de geelzwarten te maken. Daar waren al in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden voor. Nu moesten de Ermeloërs onder tropische omstandigheden een achterstand wegwerken, deed dat ook na rust, maar dat lukte geen tweede keer na een toch wel dubieuze strafschop voor de Tweededivisionist. Het was triest, dat aanvoerder en centrale verdediger Tarik Evre zich in de rust moest laten vervangen. Ook in de tweede helft liet DVS zien minimaal gelijkwaardig te zijn aan de Werkendammers.

Door Joop Tomassen, met foto’s van Theo Aalten.

Sterke start voor rust niet beloond
DVS kwam sterk uit de startblokken en kreeg in de 6e minuut al een enorme kans. Uit een voorzet van Ali Akla kopte Benjamin Roemeon echter over. Een minuut later schoot Stef Nijland nipt voorlangs. Dat deed Jeremy Jonker ook na een kwartier voetbal. Ook de vierde mogelijkheid in de wedstrijd was voor de gasten met een schot van Ali Akla. De Tweededivisionist, die degradatie hoopt te ontlopen, had nog niets laten zien. Na een half uur kwam Kozakken Boys iets meer in de wedstrijd en nam in de 34e minuut een 1-0 voorsprong. Centrale verdediger Frenk Keukens kopte fraai met een boog binnen. Alles wat geelzwart lief was juichte vier minuten later, toen Ali Akla prachtig raakschoot, maar de treffer werd geannuleerd omdat er hands aan vooraf was gegaan. Een minuut later beproefde Stef Nijland de Werkendamse keeper tevergeefs met zijn schot. In de laatste minuten van de eerste helft raakte Tarik Evre geblesseerd. Hij probeerde het tot de rust te rekken.

Hoopgevende gelijkmaker niet voldoende
In de rust probeerde de centrale verdediger de blessure eruit te lopen, maar een geëmotioneerde Tarik Evre moest erkennen, dat het niet meer ging. Maarten van Dijk verving hem. DVS was in de 51e minuut wel opnieuw het dichtste bij de gelijkmaker, toen doelman Mike van de Keuken een schot van Quincy Veenhof niet goed onder controle kreeg en Benjamin Roemeon in de rebound via de doelman naast schoot. Twee minuten later schoot Veenhof wel verwoestend de 1-1 in. Nog binnen het uur ging een schot van Adriaan Kruisheer via een ‘Kozak’ naast. In de 66e minuut kreeg Quincy Veenhof een nog veel mooiere schietkans, maar nu schoot hij te wild in, zodat de bal naast ging. In de 74e minuut leek het grootste gevaar geweken, toen Tim van de Berg een bal tot corner verwerkte, maar dat bleek de inleiding tot de 2-1. De afgeslagen bal werd opnieuw ingeschoten en kwam op de achterkant van de elleboog van Maarten van Dijk. DVS moest opnieuw in de achtervolging na de door Johnny Lommers benutte penalty. Peter Wesselink wisselde daarna aanvallend met Matijs Valstar voor Lars Dekker, maar het mocht niet meer baten. Kozakken Boys kon nog twee keer gevaarlijk schieten en de Ermeloërs kregen in de voorlaatste minuut nog een vrije trap op een mooie plaats recht voor het doel. Stef Nijland schoot in de muur. DVS moest berusten in het missen van de finale voor een plek in de Tweede Divisie.

Weer derby van de Veluwe
Zodoende staat ‘de derby van de Veluwe’ komend seizoen in de Derde Divisie Zaterdag weer op de rol. VVOG handhaafde zich immers door ook de tweede ronde te winnen van sc Feyenoord. DVS gaat volgend seizoen oude bekenden als sv Urk en FC Rijnvogels tegenkomen, die als kampioen van de Hoofdklasse promoveerden. Daar voegde zich ook rkav Volendam bij. Kozakken Boys heeft zich nog niet gehandhaafd; dat speelt nog de finale tegen competitiegenoot GVVV.