Finale voor promotie nog altijd haalbaar voor DVS’33 Ermelo

DVS’33 Ermelo heeft nog altijd zicht op de finale voor promotie naar de Tweede Divisie, maar dan zullen de geelzwarten wel boven zichzelf moeten uitstijgen. Dat viel op te maken uit de eerste wedstrijd van de halve finale voor promotie naar de Tweede Divisie tegen Kozakken Boys, woensdag 15 juni.

Door Joop Tomassen, met fotoreeks door Theo Aalten.

Voorsprong op de schoen
Kozakken Boys stelde zich evenals in de eerste ronde tevreden met een gelijkspel in de veronderstelling, dat het in Werkendam met het thuisvoordeel afgemaakt kan worden. Zeker in de eerste helft domineerden de defensies, zodat er weinig kansen waren. In het eerste half uur deden de Ermeloërs niet onder voor de Tweededivisionist en hadden vroeg in de wedstrijd de voorsprong op de schoen. De Brabanders toonden zich echter fitter, hadden het laatste kwartier een overwicht en zetten dat in de tweede helft voort. Desalniettemin na, DVS vanaf elf meter een voorsprong, die al snel door een fout teniet gedaan werd. Het bleef daarna bij 1-1. Trainer Peter Wesselink zag nog steeds perspectief.

Sterke start niet beloond
De Ermeloërs begonnen het thuisduel tegen de Tweededivisionist heel sterk en hadden in de 4e minuut op voorsprong moeten komen. Tim van de Berg schoot echter in kansrijke positie over. In de 11e minuut was er weer een mogelijkheid voor de thuisclub na een voorzet van Jeremy Jonker. Hij bereikte Benjamin Roemeon, maar met de sliding werd eerst de bal gespeeld, voordat Benjamin Roemeon mee geveegd werd. Geen overtreding. Daarna namen de bezoekers het heft in handen, maar de verdediging van DVS kon alles nog oplossen. De rust koerste daarna ondanks de energie in de wedstrijd op een brilstand aan.

Kozakken Boys domineert
De gasten gingen na rust door, waarmee zij de eerste helft geëindigd waren en drongen DVS terug. Kansen leverde dat vooralsnog niet op. De eerste dreiging was zelfs voor de geelzwarten, maar na de assistpoging van Ali Akla kon de Werkendamse verdediging in de 56e minuut nog wegwerken. Twee minuten later landde de bal na een schot van Leon Bot boven de Ermelose sluitpost, waarna Tim van de Berg verder opruimde. Toch kwam de Ermelose voorsprong er na een uur voetbal. Ali Akla werd na zijn kapbeweging binnen de ‘zestien’ onderuit gehaald, waarna scheidsrechter Ter Kloeze gedecideerd naar de stip wees. Het slachtoffer benutte de strafschop zelf, 1-0.

Lang kon DVS niet genieten van de voorsprong na een foutieve breedtepass in de 65e minuut. De opponent benutte het moment optimaal via Johnnie Lommers, 1-1. Het was een stand, waar de Werkendammers wel tevreden waren met de thuisbeurt nog voor de boeg. De beste kans was daarna nog voor de roodwitten, maar het lichte balcontact met het hoofd door Tim van de Berg was in de 86e minuut net voldoende om te voorkomen, dat Thomas Marijnissen de winnende kon binnenkoppen. Het bleef dus bij 1-1.

Voldoende perspectief
Gezien het spelbeeld in het eerste hal uur, waarin de Ermeloërs niets voor de Tweededivisionist onderdeden en in de tweede helft verdedigend overeind bleven, ziet DVS-trainer Peter Wesselink nog voldoende perspectief in de return om de finale voor promotie. De bezoekers waren conditioneel het sterkste en menen de klus voor eigen publiek op sportpark De Zwaaier wel af te kunnen maken. Kozakken Boys deed dat namelijk al eerder na een gelijkspel in Woerden in de eerste ronde en versloeg Sportlust’46 thuis met 4-1.

Zaterdag 18 juni return in Werkendam
De return wordt zaterdag 18 juni in Werkendam gespeeld. Die wedstrijd begint om 15:00 uur. De winnaar van deze dubbel ontmoet de winnaar van GVVV-HSC’21. In Haaksbergen won GVVV met 1-3 en nam alvast een voorschot op de finale. Op het eigen “Panhuis” starten de Veenendalers derhalve als favoriet. Het is aan DVS om te voorkomen, dat het ene ticket verdeeld gaat worden tussen de twee Tweededivisionisten.